Maanantai 20.05.2024
Nimipäivät: Lilja, Karoliina, Lilli

Tuuli:
 

HEVOSURHEILU: Yrittäjä Heidi Taipale aikoo avata kouluratsastuskeskuksen vuoden 2023 alkupuolella

Tyrvännöntien varteen rakennettava kouluratsastuskeskus on saanut rakennusluvan ja yrittäjä Heidi Taipale kertoo seuraavassa sähköpostihaastattelun muodossa hankkeestaan.

1) Missä kouluratsastuskeskus tulee sijaitsemaan?

Keskus tulee sijaitsemaan Tyrvännöntien varrella Vesunnan kartanoa vastapäätä sijaitsevalla alueella.

2) Yleiskuvailu keskuksen rakennuksista, kenttäalueista yms.

Kouluratsastuskeskuksen rakennusten suunnittelussa, värimaailmassa ja materiaalivalinnoissa on otettu huomioon Vesunnan kulttuurihistoriallinen tyyli. Lisäksi arkkitehtuurissa on ripaus saksalaista vaikutelmaa. Ennen kaikkea toimintaympäristö on suunniteltu lajispesifisesti kouluratsastukseen ja siihen liittyvään korkealaatuiseen toimintaan.

Alueella tulee sijaitsemaan reilun 30 hevosen talli isoine karsinoineen. Tallissa sijaitsee lisäksi mm. useita hoitotiloja solariumeineen, pesupaikkoja, tavarasäilytystilat, satulahuone, sosiaalitiloja ja kaksi pesulaa kuivaustiloineen.

Myös kengittäjälle ja eläinlääkärille on omat tilat. Tallista pääsee suoraan lämmitettyyn isoon tilavaan päämaneesiin, jossa katsomopaikkoja yli 200.

Kaksikerroksisessa päädyssä sijaitsee kahvila, hevostarvike- ja lahjatavarakauppa, toimistotiloja, kuntosali saunoineen sekä luento-koulutustila.

Keskuksen toisen pienemmän maneesin vieressä tulee sijaitsemaan erillinen hevosten kuntoutus- ja hoitolaitos, josta tulee löytymään mm. vesikävelymatto, suolahuone ja infrapunasauna sekä muutamia vieraskarsinapaikkoja. Huolitellusti rakennetulla ulkoalueella sijaitsee iso ulkoratsastuskenttä, hevosten jaloittelutarhat ja parkkialueet. Tarkoitus on myös tehdä kuntoilumaastoreittejä, joita 57 h alueelle mahtuu kiitettävästi.

3) Suunniteltu valmistumis- ja avaamisaikataulu?

Tällä hetkellä alueella tehdään maansiirtotöitä ja keväällä päästään aloittamaan rakennusurakka. Tavoite on, että keskus on toimintavalmis viimeistään vuoden 2023 alkupuolella.

4) Keskuksen toimintaidea haluamassasi laajuudessa.

Keskukseen rakennetaan lajikohtaiset puitteet, jossa voidaan toteuttaa toimintaa siten, että hevosten hyvinvointi, asiakkaiden viihtyvyys, palveleva ja osaava henkilöstö sekä turvalliset puitteet ovat kaiken keskiössä. Toiminta on ammattimaista ja järjestelmällistä, jossa jokainen ratsukko etenee systemaattisesti kohti omaa tavoitettaan. Asiakaspalvelu on keskukselle kunnia-asia ja siihen panostetaan. Asiakkaitamme ovat hevoset ja niiden kanssa toimivat ihmiset. Toiminnan tärkein arvo on Hyvinvoiva kouluratsu, jonka ympärillä olevat ihmiset nauttivat elämästään!

Yksityistallipalvelutoiminnan lisäksi keskuksessa tullaan järjestämään erilaisia valmennus- ja koulutustapahtumia. Kilpailutoiminta on keskeisessä roolissa. Puitteet onkin suunniteltu SM- ja kansainvälisen tason kilpailuita varten. Mainittakoon vielä, että toiminnassa otetaan vahvasti huomioon ympäristövastuullisuus. Keskuksen tavoitteena onkin saavuttaa 14001 -ympäristöjärjestelmän sertifiointi.

5) Oma taustasi yrittäjyyden ja / tai hevosurheilun saralla.

Olen koulutukseltani proviisori ja toimin lääkealan yrittäjänä. Hevoset ja nimenomaan kouluratsastus, siinä tavoitteellinen valmentautuminen sekä kilpaileminen ovat olleet intohimoni läpi elämäni. Tällä hetkellä minulla on muutama kilparatsu ja useita nuoria lupaavia ratsuja kasvamassa. Nuorempana kilpailin EM-tasolla ja haaveilin osallistumisesta olympialaisiin. Olen Kanta-Hämeen Ratsastajien johtokunnan aktiivinen seuratoimija, kouluratsastustuomari (IIIK-taso) sekä SRL:n hyväksymä ratsastusvalmentaja.

6) Mikä ratkaisi sijoittumisen Hattulaan?

Tietenkin se, että asun perheeni kanssa Hattulassa. Etsimme maa-aluetta usean vuoden, koska kriteerit olivat korkeat. Halusin, että paikassa on jotain historiallista henkeä, ja että se on kaunista maalaismaisemaa, sijaiten tarpeeksi maaseudulla, mutta lähellä keskustaa ja omaten hyvät kulkuyhteydet. Vesunnan kartanon alue sopi täydellisesti keskukselle ja siten olen kiitollinen tästä paikasta. Alueella on ollut hevosia kautta sen historian ajan ja alueen nimikin on hevoshaka. Alueelle siis tuodaan takaisin siihen kuuluva hevoselämä.

Kanta-Hämeen alueella, mukaan lukien Hattulassa, on lukuisia tavoitteellisia kouluratsastajia, joilla on tasokkaita kouluratsuja. Uskon, että paikalle on kysyntää. Hattula on mielestäni myös hevosihmisen näkökulmasta ihanteellinen paikka asua ja harrastaa. Toivonkin, että Hattula siten kiinnostaa myös ulkopaikkakuntalaisia.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.