Sunnuntai 26.05.2019
Nimipäivät: Minna, Vilma, Miina, Mimmi, Vilhelmiina
Hämeenlinna
Pilvistä
10°C
Tuuli: 3 m/s P
 

Hopeajaloste avaa pop-up -myymälän joulukuun alussa

Kimmo Mikkola ja Hopeajaloste valmistautuu joulusesonkiin.

Katinalassa toimivan Hopeajalosteen myymälä avaa ovensa joulusesongiksi 1.12. ja on avoinna loppiaiseen asti. Seuraavaksi myymälä palvelee säännöllisesti touko–elokuussa.

– Meillä on paljon kymmenen vuoden aikana kertynyttä kanta-asiakaskuntaa, jota varten pidämme liikkeen avoinna myös sesonkien ulkopuolella joka perjantai, kertoo yrittäjä Kimmo Mikkola.

Kausimyymäläksi muuttuminen sai Mikkolan mukaan alkunsa lähistön siltaremontista, jonka ajaksi myymälä suljettiin. Vain sesonkikauppaan keskittyminen on vapauttanut Mikkolan tekemään tukkukauppaa, joka nykyään tuokin 90 prosenttia yrityksen liikevaihdosta.

Myymälässä linjana on tarjota muista alan liikkeistä poikkeavia tuotteita.

– Olen toiminut alalla 23 vuotta yrittäjänä eli kanavia on joka suuntaan ulkomaille asti.

Muun muassa koruja Hopeajalosteella on laaja valikoima ja se on valtti niin vähittäiskaupassa kuin tukkukaupassakin. Tuotteita on saatavilla myös yrityksen omasta verkkokaupasta.

– Vanhalla ei elä tänä päivänä. Nytkin mietin, mitä mitä tapahtuu viiden vuoden kuluttua, Mikkola kuvailee.

Yrittäjän kyky katsoa tulevaisuuteen onkin pitänyt Hopeajalosteen hengissä. Siihen kuuluu esimerkiksi kyky ennakoida, mitä merkkejä nuoriso tulee ostamaan.

– Osassa tuotteista erityisesti nuoret tekevät ostopäätöksensä hyvin merkkipainotteisesti.

Joulusesongin aikana Hopeajaloste valmistautuu erityisesti vilkkaaseen korukauppaan. Täysin muodin perässä ostajat eivät kulje, vaan esimerkiksi Chippendale-pöytähopeat kuuluvat kestosuosikkeihin.

– Niissä ja monessa muussa tuotteessa pystymme tehtaanmyymälänä pitämään hintatason alhaisempana, kun väliportaat ovat poissa. Pääsemme myymälähinnoittelussa samaan kuin verkkokaupassa.

Hopeajalosteelle tärkeä asiakasryhmä ovat myös urheiluseurat ja muut palkintojen ostajat. Liikkeellä on tarjota asiakkaalle myös kaiverrukset ja kultasepän palvelut.

Kimmo Mikkola sanoo pitävänsä työstään.

– Tämä on hieno ja arvostettu ala ja on hienoa viedä perintöä eteenpäin, hän sanoo.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.