Lauantai 20.04.2024
Nimipäivät: Lauha, Nella

Tuuli:
 

Hyvä porukka saa tulemaan mielellään töihin – Mierolan Silta Café työllistää kymmeniä nuoria

Noona Suomalainen (vas.), Lotta Heikkilä, Lauri Heikkilä ja Iina Pirhonen valmistautuivat palvelemaan asiakkaita keskiviikkona.

Mierolan Silta Caféssa otetaan ilolla vastaan aurinkoisiksi muuttuneet kelit. Kahvila-ravintolan päivittäiset asiakasmäärät kun riippuvat eniten juuri säästä.

– Viime kesän hirmuhelteet toivat paljon asiakkaita. Kylmillä keleillä asiakkaita on ollut vähemmän, mutta eiköhän viime kesän veroisiin kävijämääriin päästä, kun kelit paranee, arvioi Silta-Caféssa neljättä kesää työskentelevä Lotta Heikkilä.

Mierolan Silta Café ja kahvilayrittäjien jäätelökioskit työllistävät tänä kesänä peräti noin 80 nuorta. Moni työntekijöistä on Heikkilän tapaan töissä jo useampaa kesää.

– En edes hakenut muita kesätöitä. Täällä on hyvä porukka, kaikki osaavat hommansa ja toimimme yhdessä, sanoo jo kuudetta kesäänsä Silta Cafélla työskentelevä Noona Suomalainen.

– Tänne tulee aina mielellään töihin, sanoo Iina Pirhonen.

Hänelläkin on menossa neljäs kesä samoissa töissä ja hän arvioi, että ajoittain kiireinen työ on myös kasvattanut yhteistyötaitoja ja paineensietokykyä.

– Täällä huomioidaan muut ja autetaan toisia, täydentää Lotta Heikkilä.

Saman on kokenut vasta kolmatta päiväänsä töissä ollut Lauri Heikkilä.

– Aluksi jännitti mutta ei enää, hän sanoo.

Silta-Cafén ympäristö kylpi keskiviikkona auringossa.

Vaikka nuoret viihtyvätkin Mierolassa tiskin takana, ei kukaan myönnä harkitsevansa kahvila- tai ravintola-alaa tulevaisuuden leipäpuunaan.

– Itse opiskelen nykyisin Tampereella matematiikkaa, kertoo Noona.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.