Torstai 26.05.2022
Nimipäivät: Minna, Vilma, Miina, Mimmi, Vilhelmiina
Hämeenlinna
Pilvistä
13°C
Tuuli: 1 m/s EEI
 

Hyvinvointiin keskittyvä kurssikeskus Voimakat aloitti Tehdasvillassa

Anumari Karlsson järjestää muun muassa sointukylpyjä.

Hattulan Tehdasvillassa on aloittelemassa toimintaansa Voimakat-kurssikeskus, jonka yrittäjänä toimii työterveyslääkäri Anumari Karlsson sekä työterveyshoitajat Anu Ahmajärvi ja Katja Rontu.

– Haluamme tarjota mahdollisuuden parantavaan kohtaamiseen itsen, toisten ja luonnon kanssa, kiteyttää Karlsson.

Voimakat arvostavat myös Victor Franklin viisautta:

– Me uskomme, että hyvää kannattaa tehdä. Pimeyttä ei voi poistaa, mutta valoa voi aina lisätä.

Rimmilässä asuva Anumari Karlsson työskentelee osa-aikaisena sairaanhoitopiirin työterveyslääkärinä Hämeenlinnassa ja on myös luontoyhteysohjaaja, seksuaalineuvoja, toiminnallisen ryhmätyön ohjaaja, sointukylpyohjaaja ja kuppari.

– Haaveilemme omasta kahvila-kurssikeskuksesta veden äärellä. Mutta korona-aika ei ole ihan paras mahdollinen aika käynnistää tällaista mittavaa projektia ja niinpä aloitamme pienin askelin Hattulan Tehdasvillassa. Toiminta pääsee kunnolla alkamaan toivottavasti tammikuun alusta, hän kertoo.

Yrittäjät ovat jo neljän vuoden ajan järjestäneet kursseja myös yhteistyössä eri alojen asiantuntijoiden kanssa. Kurssikeskuksessa tarkoituksena onkin järjestää hyvinvointiin liittyviä tapahtumia tapahtumia laajan yhteistyökumppaneiden verkoston kanssa.

Vanha tehdasrakennus on työympäristönä viihyisä, kiittelee Anumari Karlsson.

Tehdasvillan miljööseen Karlsson mieltyi vierailtuaan ystävänsä työtilassa.

– Jos ei voi olla hirsitalossa järven rannalla, pitää olla vanhassa tehtaassa. Kun junat ajavat säännöllisesti rakennuksen ohi, on ihan kuin olisi matkalla koko ajan, hän määrittelee.

Toiminta siis alkaa koronarajoituksia kunnioittaen. Karlsson vakuuttelee, että turvavälien pitäminen onnistuu ryhmätapahtumissakin.

– Ryhmät houkuttelevat minua työskentelytapana, niissä syntyy yhteistä jakamista ja ideoita jaksamiseen samassa elämäntilanteessa olevien ihmisten välillä.

Sama viisaus sopii hänen mukaansa yrittäjien väliseen yhteistyöhön.

– Yksityinen saa yhdessä tekemisen kautta uutta, Karlsson tietää.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.