Torstai 26.05.2022
Nimipäivät: Minna, Vilma, Miina, Mimmi, Vilhelmiina
Hämeenlinna
Pilvistä
13°C
Tuuli: 1 m/s E
 

Juuri avautuneella Alajoen Kasvitarhalla on päätetty selvitä koronan aiheuttamasta poikkeustilasta

Runkokasvit, kuten runkopelargonia ovat kevään uutuuksia, kertoo Sirje Martin.

Vähän huhtikuun puolivälin jälkeen päivittäiseen aukioloon avautuneella Alajoen Kasvitarhalla eletään samassa epävarmuudessa kuin monissa kaupoissa ja myymälöissä. Kun tilaukset on tehty jo syksyllä, edessä olisi täyden aukiolokiellon aikaan katastrofi.

Nyt ovet on saatu auki, mutta henkilökunnan osalta kevät ja kesä mennään totuttua pienemmällä porukalla. Perinteinen kevättapahtuma oli peruttava.

– Kevät on ollut säiden puolesta hyvä, mutta stressi on ollut koronan takia kova, myöntää Sirje Martin.

Tilanne on pandemiavaaran takia uusi kaikille.

– Tästä vain pitää selvitä ja onneksi ihmisiä on nyt käynyt sen muutaman päivän aikana jonka olemme ehtineet olla auki.

Alajoen Kasvitarhalla aamun ensimmäinen aukiolotunti, kello 9–10, pyritään pyhittämään riskiryhmään kuuluville asiakkaille.

– Meillä on jo ehtinyt käydä asiakkaina ikäihmisiä, jotka ovat kertoneet lähteneensä ensimmäistä kertaa poikkeuslain aikana kotoaan ostoksille. Jos koronassa ei ole muuta hyvää, niin ehkä se kuitenkin lisää kodin, perheen ja hyvän ympäristön merkitystä, sanoo Sirje Martin.

Yrteissä riittää valinnanvaraa.

Kun matkustamaankaan ei pääse, miksei siis keskittyisi vaikka puutarhaansa. Sinne on Alajoen Kasvitarhalta tarjolla muun muassa kevään uutuutta, runkopelargoniaa.

– Runkokasvit ovat muutenkin vahvasti esillä samoin kuin köynnökset, kuten kelloköynnös, mustasilmäsusannat, amppelivaula ja uutuutena köynnösbataatti.

Tuttuja kevään suosikkeja ovat orvokit ja myöskään yrttien suosio ei osoita hiipumisen merkkejä.

– Noin joka toinen asiakas ostaa yrttejä. Meiltä saa lähes 30 erilaista yrttiä ja hyötykasveista myymme myös tomaatin, kurkun, paprikan ja kesäkurpitsan taimia. Kestosuosikkina on vuodesta toiseen metsämansikanmakuinen, jatkuvasatoinen ja monivuotinen lajike Mignonette.

Yrteissä erikoisempia makuelämyksiä voi hakea esimerkiksi oliiviyrtistä ja kolayrtistä.

– Lapsille ehdoton suosikkinaposteltava on lakritsiyrtti. Yrttejä voi hyvin istuttaa ruukkuihin heinien ja kukkien kanssa ja paikan päällä neuvotaan lisää. Lisäksi edellä mainituille meillä on myynnissä myös lannoitetta ja multaa.

Kun Alajoen Kasvitarhan isäntä Lauri Kautto lopetti Lassen Torin pitämisen Hämeenlinnan torilla viime kesään, on Alajoen Kasvitarha Hyrvälässä nyt yrityksen ainut jälleenmyyntipiste.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.