Torstai 26.05.2022
Nimipäivät: Minna, Vilma, Miina, Mimmi, Vilhelmiina
Hämeenlinna
Sadekuuroja
10°C
Tuuli: 3 m/s IPI
 

Kanta-Häme yhä heikoimpien joukossa Yrittäjien kuntabarometrissa

Hattulan Yrittäjäpalkintoa lokakuussa 2017 oli luovuttamassa Hämeen Yrittäjien varapuheenjohtaja Anne-Mari Aalto.

Yrittäjät arvioivat kantahämäläisen elinkeinopolitiikan Suomen kolmanneksi heikoimmaksi. Valtakunnallisille top-10 -listoille ei noussut tällä kertaa yksikään hämäläinen kunta, mutta positiivisia yllättäjiä löytyi useita.

Suomen Yrittäjät toteutti keväällä laajan kyselytutkimuksen, jossa maanlaajuisesti selvitettiin yrittäjien arviot oman kuntansa elinkeinopolitiikasta, yrityspalveluista ja päätöksenteosta. Kysely toteutettiin nyt ensimmäistä kertaa kuntabarometrin nimellä, mutta vastaavia selvityksiä Suomessa on tehty aikaisemminkin kahden vuoden välein.

Tulokset eivät ole mairitelleet Kanta-Hämettä. Kaksi vuotta sitten julkistetussa tutkimuksessa Kanta-Häme oli vertailussa toiseksi heikoin. Tuoreessa, 9.6. julkistetussa kuntabarometrissä, sijoituksemme oli noussut yhdellä pykälällä. Yrittäjät arvioivat kantahämäläisten kuntien elinkeinopolitiikan Suomen 16. parhaaksi 18 maakunnan joukossa. Taakse jäivät vain Kymenlaakso ja Etelä-Savo.

– Kaksi vuotta sitten moni kunta havahtui tähän asiaan. Tehtiin päätöksiä työryhmistä ja kehittämistyöstä. Monissa kunnissa nämä keskustelukerhot ovat edelleen juuri tuolla tasolla: asioista keskustellaan hyvässä hengessä, mutta asiat eivät muutu uudistaviksi teoiksi, toteaa Hämeen Yrittäjien puheenjohtaja Minna Nissilä.

– Totta kai tarvitsemme pitkän tähtäimen kehitystyötä. Toimintaympäristön parantamiseksi se on välttämätöntä. Se on selkänoja, johon yrittäjien tulisi luottaa ja jonka turvin, he voivat kehittää omaa yritystä. Mutta sen rinnalla tarvitsemme dynaamista elinkeinopolitiikkaa, joka vaikuttaa arjessa. Tämän pitäisi tapahtua jo nyt, eikä lupauksena joskus tulevaisuudessa, kokenut kuntapoliitikko ja yrittäjä Nissilä analysoi.

Janakkalassa on ollut yrittäjien palautteen perusteella hyvä tekemisen meininki päällä jo jonkin aikaa. Yrittäjien paikallisyhdistys oli finaalissa kisaamassa Suomen Yrittäjien vuoden paikallisyhdistystittelistä aikaisemmin keväällä.

Aktiivisuus on kasvanut ja tässäkin kyselyssä janakkalalaiset yrittäjät olivat suhteellisesti koko maakunnan aktiivisimpia. He olivat myös maakunnan tyytyväisimpiä paikallisiin yrityspalveluihin.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.