Tiistai 26.09.2023
Nimipäivät: Kuisma

Tuuli:
 

Kari Ventola haluaa Hattulan Kehitys Oy:stä erityisen tarkastuksen

Hattulan Kehitys Oy:stä on eronnut viimeinenkin hallituksen jäsen, kun Hattulan kunnanvaltuuston puheenjohtaja Kari Ventola ilmoitti erostaan tänään.

Ventola haluaa ulkopuolisen tahon tekevän yhtiössä erityisen tarkastuksen.

– Siinä tulee arvioida yhtiön omistajan, hallituksen ja johdon toimintaa, sidonnaisuuksia sekä esteellisyyksiä. On myös tarpeen selvittää, onko toiminta ollut valtuuston päätösten ja hyvän hallintotavan mukaista sekä onko kuntalaisten rahoja käytetty tarkoituksenmukaisella tavalla hattulalaisten hyväksi, Ventola toteaa.

Hänen mukaansa päätös mahdollisen ulkopuolisen selvityksen teettämisestä, sen laajuudesta ja painopistealuista on yhtiön omistajan eli konsernijohdon tehtävä.

Erityinen tarkastus on virallinen termi joka erottaa kyseisen toimenpiteen muista selvityksistä.

Aluehallintovirasto voi määrätä erityisen tarkastuksen painavista syistä. Näitä on muun muassa epäilyt yhteisön varojen väärinkäytöstä tai epäilyt yhteisön johdon tai joidenkin osakkeenomistajien tai jäsenten saamasta taloudellisesta hyödystä toisten osakkeenomistajien tai jäsenten kustannuksella.

Epäiltyjen väärinkäytösten tulee olla sellaisia, joihin erityinen tarkastus voisi tuoda jotakin lisäselvitystä esimerkiksi mahdollisen yhteisön hyväksi nostettavan vahingonkorvauskanteen nostamista varten.

– Minusta kaikkien henkilöiden kannalta on erittäin tärkeää selvittää mahdolliset epäilyt luotettavasti, jolloin mahdolliset virheelliset tiedot voidaan oikaista, Ventola luonnehtii.

Kehitysyhtiön toimintaa on esitelty muun muassa Ylen jutussa, joka paljasti kehitysyhtiön johdon sidokset yritykseen, jolle kunnan toimintoja suunniteltiin ulkoistettavaksi. Tämän jälkeen niin yhtiön toimitusjohtaja kuin kaikki hallituksen jäsenetkin ovat ilmoittaneet eroavansa.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.