Sunnuntai 26.06.2022
Nimipäivät: Jorma, Jarmo, Jarkko, Jarno, Jere
Hämeenlinna
Selkeää
20°C
Tuuli: 1 m/s EEL
 

Kasvitarha on kulkijalle kuin keidas

526_660x440Asiakkaita kaartaa Alajoen kasvitarhan pihaan heti maanantaiaamusta. Kesäkuun alussa käynnissä ovat kukkien ja muiden kasvien myynnin kiireisimmät viikot.  Vanhan Härkätien ja Hyrväläntien kulmassa sijaitseva Alajoen kasvitarha on kesäiselle kulkijalle kuin keidas. Silmänilon ja kesäisten tuoksujen lisäksi tarjolla on asiantuntevaa palvelua ja kesäkahvila, jota emännöivät Saara Levonne ja Sarina Kurki.

Puutarhuri Lauri Kauton ja hänen puolisonsa Sirje Martinin pitkäaikainen työ on luonut yrityksen, jolla kahdessa kasvihuoneessa tapahtuvan oman kasvatuksen ja suoramyynnin lisäksi on vakituinen myyntipiste, Lassen Tori, Hämeenlinnan torilla.

– Meillä on paljon vakioasiakkaita, kerran täällä käynyt tulee yleensä uudelleen ja luultavasti aika moni palvelun takia, Sirje Martin arvioi.

Käytännössä kaiken myymänsä yrittäjät ovat kasvattaneet itse. Sirje hoitaa paljon istutuksia ja paras kasvatuksen asiantuntemus taas löytyy puutarhuri Lasselta, joka on aloittanut alalla jo noin 40 vuotta sitten.

– Minulla on rakkaus miehen kukkiin ja asiakkaat ovat kehuneet värisilmääni sanoo Sirje, jonka luomuksia ovat muun muassa kasvitarhan upeat kesäkukka-amppelit.

– Mielestämme on hyvä olla vuorovaikutuksessa ja saada asiakkailta palautetta, niin positiivista kuin negatiivistakin, pariskunta toteaa.

Yrittäjien apuna kasvitarhan ja myymälän töissä ovat ajoittain myös omat pojat. Ulkopuolisia työntekijöitä kasvitarhalla on kolme.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.