Keskiviikko 05.08.2020
Nimipäivät: Salme, Sanelma
Hämeenlinna
Melkein pilvistä
22°C
Tuuli: 3 m/s L
 

Kesän jälkeen elämä salilla vilkastuu

Mattias Tastilla on hierojan pätevyys ja lisäksi hän on opiskellut liikuntaa ja fysioterapiaa ammattikorkeakoulussa.

Selvästi näkee, että hiljaisemman kesän jälkeen ihmiset löytävät taas salille. Näin sanoo Moove Kuntokeskuksen yrittäjänä viime joulukuusta asti toiminut Mattias Tast. Hattulasta syntyisin oleva Tast kiinnostui Moovesta, koska sali oli sopivan kokoinen ja hyvässä vireessä.

– Puitteet ovat kunnossa eikä salia tarvinnut heti uudistaa. Sali on myös sopivan kokoinen jotta rahkeet riittävät pyörittää sitä yksin ja sijainti kiinnosti myös – haluan kehittää kuntokeskusta nimenomaan hattulalaisille, kertoo Mattias.

Kehittäminen ei hänen mukaansa tarkoita juoksemista jokaisen trendin perässä, vaan salin erikoisuuksista, kuten tankoakrobatiasta ja erityisesti lasten tankoakrobatiasta on pidetty kiinni.

– Jotain uuttakin on tuotu, kuten hieronnat ja pilates-ryhmä sekä pari uutta ohjaajaa.

Mattias Tast on valmistunut hierojaksi jo parikymmentä vuotta sitten ja opiskellut AMKissa liikunta-alaa ja fysioterapiaa. Moovella hän paitsi tekee hierontoja, myös ohjaa parin personal trainerin ohella saliharjoittelussa.

Hieroja on myös Mattiaksen avovaimo Annukka Hinkkala, joka Moovella ohjaa ryhmäliikuntaa ja toimii personal trainerina. Ohjauksen ja itselle oikean harjoittelutavan löytämistä ei voikaan liikaa korostaa.

– Asiakkailla on saliharjoittelussa jokaisella yksilölliset tarpeet. Esimerkiksi istumatyön vaikutuksiin törmää joka päivä ja niihin täytyy kiinnittää huomiota.

Ryhmäliikuntatila ja hierontapalvelut ovatkin osa hyvinvoinnin vaalimisen kokonaisuutta.

– Harjoittelussa ei ole tarkoitus vain rääkätä itseä, vaan täytyy muistaa myös toinen puoli, että jaksaa paremmin arjessa, sanoo Mattias Tast.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.