Tiistai 28.11.2023
Nimipäivät: Heini, Kaisla

Tuuli:
 

Kouluratsastuskeskuksen rakennustyöt sujuvat nyt vauhdikkaasti

Rakennustyöt on saatu käyntiin. Kouluratsastuskeskus sijoittuu Tyrvännöntien varteen historiallista Vesunnan kartanoa vastapäätä sijaitsevalle alueelle.

Hattulaan kouluratsastuskeskusta rakennuttava Heidi Taipale kertoo, että töissä on nyt saatu vauhti päälle vaikka kustannusten nousu on tuonut muutoksia alkuperäisiin rakentamissuunnitelmiin. Tavoitimme Taipaleen sähköpostihaastatteluun.

Kuinka ratsastuskeskuksen rakennusprojekti Vesuntiin on edennyt?

– Nyt on hyvä vauhti päällä. Aikataulua on saatu kiinni viime vuoden maatöiden aiheuttamista viiveistä. Näkyviä rakennuksia on saatu vihdoin pystyyn. Huoltohallin lisäksi hevosten tallirakennuksessa on seinät paikollaan. Seuraavaksi alkaa päämaneesin perustusten teko. Lisäksi ennen talven tuloa tulee saada piha-alueet ulkoilutarhoineen ja ratsastuskenttineen valmiiksi. Työtä siis riittää.

Ovatko kohonneet rakennusmateriaalikustannukset vaikuttaneet?

– Toki on, ja siksi tulemme rakentamaan yhden suunnitelluista rakennuksista toisessa vaiheessa. Tosin järkevillä hankinnoilla ja suunnitelulla on saatu myös säästöjä aikaan. Selvää kuitenkin on, että laadusta emme tingi. Hevoset ovat vahvoja ja isoja eläimiä, ja siksi rakenteiden tulee olla kestäviä ja turvallisia, muun muassa karsinan elementit ovat erittäin kovaa ja kestävää bambupuuta.

Milloin arvioisit, että tallille saapuu hevosia ja onko varauksia jo tehty?

– Realistinen tavoite on, että keväälle 2024 voidaan toivottaa ensimmäiset asiakkaat tervetulleiksi. Siihen siis tähdätään ja tehdään töitä. Kyllä kiinnostusta on ollut todella paljon, myös ihan Etelä-Suomesta asti. Varauksia alan ottamaan vasta loppusyksystä, jolloin yksityiskohtaisempi sisältö toiminnasta on esiteltävissä.

Heidi Taipaleelle hevoset ja tavoitteellinen valmentautuminen kouluratsastuksessa ovat elämän läpi kantava intohimo.

Onko keskuksella työllistävää vaikutusta ja millainen hevosalan työvoiman saatavuus on?

– On ilman muuta isokin työllistävä vaikutus. Näin ison tallin päivittäisen toiminnan pyörittämiseen ja laadukkaan palvelun takaamiseen tarvitaan useita alan ammattilaisia. Työvoiman saatavuushaasteista on puhuttu paljon, mutta en anna sen häiritä. Uskon että tarjoamani konsepti kiinnostaa. Olen jo nyt saanut paljon yhteydenottoja. Myös alustavia haastatteluja on käyty. Tämä on erittäin positiivista.

Mitä omiin kesäsuunnitelmiisi kuuluu, kerkiätkö itse lainkaan ratsaille vai viekö työ ajan?

– Perhe, työt ja tähän tulevaan keskukseen liittyvien asioiden eteenpäin vienti vievät suurimman osan ajastani. Perheen kanssa vietämme tämänkin kesän Hattulassa. Mutta ilman muuta hevosilleni on aina aikaa. Kilpailukalenteri on jo lukittu, joten viikolla treenataan ja viikonloput ollaan kilpailuissa.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.