Sunnuntai 14.04.2024
Nimipäivät: Taito

Tuuli:
 

Kristiinan pajalta vuodessa yli 3.000 kuvakynttilää

585_660x518

Hattulalainen Kristiina Mussalo teki vuonna 2007 päätöksen ryhtyä yrittäjäksi. Kuvakynttilöitä valmistava Kiikiliinu Ky teki itseään tunnetuksi ensin koiranäyttelyissä ja pian myös markkinoilla ja muissa isoissa tapahtumissa.

– Aika nopeasti pääsin sisään torikauppiasverkostoon, jossa kuulee mihin tapahtumiin kannattaa mennä mukaan. Seuraavaksi olen lähdössä Kuopioon kansainvälisille suurmarkkinoille jotka kestävät neljä päivää, hän kertoo.

Kynttilät palavat, mutta kuva ei, siinä toimivaksi osoittautunut liikeidea lyhykäisyydessään. Koirien eri rotunäyttelyiden ja muiden tapahtumien lisäksi asiakkaina on myös yrityksiä.

– Kynttilän voi tilata myös itse lähettämästään kuvasta. Vuosittain valmistan yli 3.000 kynttilää. Isoja investointeja tämä ei ole vaatinut, omalla tontilla on erillisrakennus eikä valmistus vaadi muuta kuin sähköhellan.

Hattulaa yrityskuntana hän kiittää erityisesti yrityksen perustamisvaiheesta.

– Hattulassa on hyvä yrittää. Alussa sain paljon tukea ja informaatiota sekä kävin myös yrittäjän ammattitutkinnon.

Kauppiaan kesälomaa ovat alkuvuoden hiljaiset kuukaudet, muuten liikkuva toimisto eli Peugeot Boxer matkaa ahkerasti eri puolille Suomea.

– Jotkut valittavat 10 kilometrin työmatkaa, tässä saattaa heittämällä tulla 500 kilometriä mittariin. En vaihtaisi takaisin palkkatyöhön, asiakkaat ovat niin mukavia. Jos vain on oma liikeidea niin suosittelen yrittäjyyttä, Kristiina Mussalo sanoo.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.