Maanantai 15.04.2024
Nimipäivät: Linda, Tuomi

Tuuli:
 

Kymmenvuotiaan Hämeen Remonttitiimin Janne Vilén saa motivaatiota onnistumisista

Janne Vilén ja Remonttitiimin 10-vuotisen taipaleen kunniaksi uusittu logo.

Viime marraskuussa kymmenen vuotta täyttäneen Hämeen Remonttitiimin yrittäjä Janne Vilén sanoo viihtyvänsä yrittäjän vaihtelevassa arjessa.

– Jokainen päivä on erilainen ja kalenteri elää viikon mittaan koko ajan. Saneerauksissa joutuu myös miettimään erilaisia ratkaisuja.

Pikkupojasta asti isänsä mukana remonttitöissä kulkenut Janne sanoo motivoituvansa onnistumisista ja tyytyväisistä asiakkaista. Hämeen Remonttitiimin tarinan hän laskee alkaneeksi marraskuun 16. päivänä 2011 jolloin aloitti yrityksen vetäjänä täysipäiväisesti.

– Aloitin tekemällä yksin pikkuremontteja Laattapisteelle, siitä laajensin laudeasennuksiin ja sen jälkeen lähti tulemaan isompia remontteja, hän kertaa

Vuonna 2013 Hämeen Remonttitiimi teki ensimmäiset linjasaneeraukset joista on tullut merkittävä osa yrityksen toimintaa.

– Linjasaneeraukset on nykyään iso työllistäjä ja teemme yleensä kahta saneerausta samaan aikaan, Vilén kertoo.

Huoneistoremontit ovat myös yhä tärkeä osa 14 henkilöä työllistävän yrityksen toiminnassa.

– Iso yhteistyökumppanimme on Kodin Terra, jonka takuuremonttikumppani olemme. Meillä on asiakastapaamisia varten toimisto Terran aulassa.

Yrityksen hallitkin sijaitsevat Tiiriössä joten hattulalaisyrityksen tukikohdat sijaitsevat lähellä toisiaan. Yrityksen toimialue on huomattavasti laajempi, töitä Remonttitiimi on tehnyt Pirkanmaalla asti ja linjasaneerauksia niin Turengissa, Lahdessa, Hyvinkäällä, Forssassa kuin Hämeenlinnassakin.

– Kasvua lähdettiin aikanaan hakemaan, kun huomasin että töitä tulee ja olemme asettuneet tähän kokoluokkaan hyvin, linjaa Janne Vilén.

Kasvusta huolimatta Hämeen Remonttitiimi on pysynyt perheyrityksenä, jossa Jannen veli Petri Vilén on ollut alusta asti mukana. Veljesten jo edesmennyt isä oli mukana töissä loppuun asti ja hänen tilalleen osakkaaksi on nyt tullut Jannen ja Petrin sisko sekä äiti.

Työntekijöitään Vilén kuvailee hyväksi tiimiksi.

– Helppoa hyvien työntekijöiden löytäminen ei ole, kun pitää olla tarkka kriteereistä.

Remonttialalla on Vilénin mielestä kiristetty säännöksiä mutta hyvään suuntaan.

– Ohjeistukset ovat tarkat esimerkiksi pölynhallinnan ja asbestipuolen osalta. Työntekijöiden suojauksia on vielä joutunut miettimään laajemminkin koronan takia.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.