Keskiviikko 17.08.2022
Nimipäivät: Verneri
Hämeenlinna
Pilvistä
18°C
Tuuli: 3 m/s IEI
 

LähiTapiola Loimi-Häme jatkoi kasvuaan

LähiTapiola Loimi-Hämeen puolivuotistulos kertoo yhtiön jatkaneen kasvuaan. Kokonaistulos oli hyvin tyydyttävä ja vakavaraisuus pysyi vahvana.

– LähiTapiola Loimi-Hämeen kokonaistulos oli hyvä. Hyvään tulokseen vaikuttivat muun muassa alkuvuoden onnistunut uusmyynti ja uusien asiakkaiden nettomääräinen kasvu. Elämänturvapalveluiden osaamisen kehittyminen lisäsi keskittäneiden asiakkaiden määrää. Yhtiön vakavaraisuus pysyi vahvana, kertoo LähiTapiola Loimi-Häme alueyhtiön toimitusjohtaja Lauri Riekkola.

Kokonaistulos oli 1.133 tuhatta euroa ja liikevoitto oli 672 tuhatta euroa. Yhdistetty kulusuhde eli korvaus- ja liikekulujen suhde vakuutusmaksutuottoihin oli 102,5 prosenttia (edellisvuonna 96,8 %). Vakavaraisuussuhde oli vahva ollen 301 % prosenttia. Sijoitustoiminnan tuotto oli 2,7 prosenttia.

Autovakuutusten osalta oli enemmän vahinkoja kuin vuotta aikaisemmin, tämä nosti vakuutusten korvaussuhdetta normaalista tasosta.

– Haasteellisesta sijoitusympäristöstä huolimatta saimme sijoituksille vakaata tuottoa. Sijoitustoiminnan perustehtävänä on turvata vakuutusyhtiön vakavaraisuus eli korvausten maksamiskyky. Alueyhtiö sijoittaa asiakkaiden pääomia pääasiassa kiinteistöihin, korkosijoituksiin ja osakkeisiin oman sijoitusstrategiansa mukaisesti, Riekkola sanoo.

LähiTapiola Loimi-Hämeellä on toimialueellaan 29,1 prosentin markkinaosuus. LähiTapiola Loimi-Häme on osa LähiTapiola-ryhmää jonka markkinaosuus puolivuosikatsauksessa on 30,9 prosenttia. LähiTapiola-ryhmän vahinkovakuutustoiminnan ensivakuutuksen maksutulo kasvoi 1,4 prosenttia 702,3 miljoonaan euroon (692,3 milj. e).

Ryhmän vahinkovakuutustoiminnan liikevoitto oli 150,3 miljoonaa euroa (196,7 milj. e). Ryhmän vahinkovakuutustoiminnan kokonaistulos oli 158,0 miljoonaa euroa (191,5 milj. e). Ryhmän yhdistetty kulusuhde ilman perustekorkokulua oli 87,2 prosenttia (93,7 %).

Korvauskuluja pienensi katsauskaudella kertaluonteinen 15,8 miljoonan euron korvausvastuun purku liikennevakuutuksessa. Ilman tätä erää yhdistetty kulusuhde olisi ollut 90,0 prosenttia. Vahinkovakuutusliiketoiminta käsittää LähiTapiola Vahinkovakuutusyhtiön ja 20 alueyhtiön yhteenlasketun tuloksen.

LähiTapiolan vahinkovakuutus- ja henkiyhtiöt kasvattivat omistusosuuttaan Pihlajalinna Oyj:stä 23,42 prosenttiin.

– Haluamme tarjota jatkossa vakuuttamista täydentävänä palveluna asiakkaillemme yhä enemmän myös ennaltaehkäiseviä terveys- ja hyvinvointipalveluja. Toimialueellamme etsimme myös asiakkaillemme kumppaneita näitä palveluita tuottamaan, sanoo Lauri Riekkola.

Runsas vuosi sitten lanseeratun älyhenkivakuutuksen on ottanut jo yli 7.000 suomalaista. Kokonaisuuteen kuuluvat vakuutuksen lisäksi sähköinen terveystarkastus, itsevalmennusohjelmia sekä aktiivisuusranneke ja sovellus, jotka seuraavat hyvinvointitietoja.

– Älyhenkivakuutuksen hankkineille tehty kysely osoittaa, että vakuutus on vuodessa auttanut muuttamaan elintapoja terveemmiksi. Lähes 90 prosenttia kertoo parantaneensa elintapojaan, Riekkola sanoo.

– Lanseerasimme myös uuden lapsen vakavan sairauden vakuutuksen, joka turvaa perheen taloutta ja toimeentuloa, jos lapsi sairastuu vakavasti. LähiTapiola tarjoaa tämän turvan lapsiperheasiakkailleen maksutta ensimmäiseksi vuodeksi. LähiTapiola haluaa olla mukana tekemässä yhteiskunnasta turvallisemman ja terveemmän konkreettisilla teoilla, joita ovat lapsen vakavan sairauden vakuutuksen lisäksi muun muassa älyhenkivakuutus ja Sankarikoulutus-nimeä kantava ilmainen alkusammutuskoulutus, Riekkola sanoo. (Hattulaan.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.