Sunnuntai 14.04.2024
Nimipäivät: Taito

Tuuli:
 

LähiTapiola Loimi-Hämeelle positiivinen puolivuotistulos

LähiTapiola Loimi-Hämeen vakavaraisuus säilyi vahvana vuoden 2023 ensimmäisellä puoliskolla. Vahinkoensivakuutuksen maksutulo oli 27,6 miljoonaa euroa, jossa kasvua edellisestä vuodesta kertyi 4,2 prosenttia.

Maksutulon positiivista kehitystä tukee LähiTapiola Loimi-Hämeen korkea asiakaspysyvyys sekä myynnin hyvä taso erityisesti omaisuus-, henkilö- ja kaskovakuutuksissa. Erityisesti yritysliiketoiminta on kasvanut voimakkaasti jo usean vuoden ajan.

Korvauskulut ovat kasvaneet kohonneen vahinkomäärän, inflaation, Kela-korvausten leikkausten ja maksettujen suurvahinkojen vuoksi. Korvauskulut olivat 17,6 miljoonaa euroa ja varsinaisen vakuutustoiminnan kannattavuutta kuvaava riskisuhde oli 69,3 prosenttia. Inflaatio kasvatti myös toimintakuluja, jotka kasvoivat edellisen vuoden vastaavasta ajasta 1,9 prosenttia

LähiTapiola Loimi-Hämeen vahinkovakuutustoiminnan kate oli -0,8 miljoonaa euroa. Kate muodostuu vakuutusmaksutuotoista, joista vähennetään korvauskulut ja liikekulut. Vakuutustekninen kannattavuus yhdistetyllä kulusuhteella mitattuna oli 103,0 prosenttia. LähiTapiola Loimi-Hämeen kokonaistulos oli 2,3 miljoonaa euroa ja liiketulos 1,5 miljoonaa euroa.

Kokonaistulokseen vaikutti erityisesti sijoitustoiminnan positiivinen kehitys ja sijoitustuotto käyvin arvoin oli 2,4 miljoonaa euroa.

– Vuoden 2023 ensimmäinen puolisko on pitänyt sisällään paljon kehitystä positiiviseen suuntaan. Maksutulon ja asiakasmäärän kasvu kertoo asiakkaidemme luottamuksesta vakuutuspalveluja kohtaan. Sijoitusmarkkinoiden toipuminen on kasvattanut kokonaistulostamme ja vakavaraisuutemme on säilynyt edelleen vahvana, kommentoi toimitusjohtaja Lauri Riekkola.

LähiTapiola Loimi-Hämeen hallituksen uusiksi jäseniksi nimitettiin finanssialan asiantuntija Miia Antin Hattulasta ja talousjohtaja Petri Heino Loimaalta.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.