Sunnuntai 25.09.2022
Nimipäivät: Kullervo
Hämeenlinna
Pilvistä
7°C
Tuuli: 2 m/s N
 

Lammin Säästöpankki ylsi hyvään tulokseen

Lammin Säästöpankki tiedotti tuloksestaan tiistaina. Mukana olivat maa- ja metsätalouden asiakkaista sekä henkilöasiakkaista vastaava asiakkuuspäällikkö Miika Koskinen (vas.), SP Kodin toimitusjohtaja Antti Toivanen, pankinjohtaja Leena Rautavirta ja toimitusjohtaja Markku Moilanen.

Lammin Säästöpankki tiedotti tuloksestaan tiistaina. Mukana olivat maa- ja metsätalouden asiakkaista sekä henkilöasiakkaista vastaava asiakkuuspäällikkö Miika Koskinen (vas.), SP Kodin toimitusjohtaja Antti Toivanen, pankinjohtaja Leena Rautavirta ja toimitusjohtaja Markku Moilanen.

Lammin Säästöpankki teki vuonna 2015 hyvän tuloksen huolimatta siitä, että vuotta edelleen leimasi matala korkotaso. Liikevoittoa pankki kuitenkin teki jo neljättä vuotta peräkkäin yli kolme miljoonaa euroa. Liikevoitto oli nyt 3,2 miljoonaa euroa, kun se vuotta aiemmin oli 3,7 miljoonaa euroa.

– Vuonna 2014 saimme enemmän tuottoja Säästöpankkien vakuusrahaston purusta, toimitusjohtaja Markku Moilanen vertaa.

Uusi, osuuskuntamuotoinen Säästöpankkien yhteenliittymä aloitti toimintansa vuoden 2014 lopussa. Liittymä myös haki pääomia 500 miljoonan emission muodossa. Tämä on Markku Moilasen mukaan vahvistanut koko ryhmän ja myös Lammin Säästöpankin asemaa.

– Olemme onnistuneet etenkin säästämisen ja sijoittamisen palvelujen tarjonnassa asiakkaillemme. Pystymme myös entistä paremmin vastaamaan kilpailuun laina-asiakkaista, kun saamme oman kiinnistysluottopankkimme valmiiksi.

Lammin Säästöpankin kokonaisluotonanto vuoden 2015 lopussa oli 404,5 miljoonaa euroa, kun se vuotta aiemmin oli 405,2 miljoonaa euroa.  Järjestämättömät saamiset lisääntyivät 2,7:stä 4,2 miljoonaan euroon, eli 1,1 prosenttiin kaikista luotoista. Pankin vakavaraisuusuhde vuoden lopussa oli 16,45 %. Tase kasvoi 491 miljoonaan euroon (458,5).

Palveluverkostonsa pankki aikoo säilyttää ennallaan, vaikka digitaalisen pankkitoiminnan kehittäminen onkin jatkossa olennaisen tärkeää. Lammin Säästöpankilla on 10 konttoria, joista 1 sijaitsee Hattulassa, ja 3 palvelupistettä.

– Panostamme merkittävästi kilpailukykymme parantamiseen ja sähköisten palvelujen kehittämiseen, kertoo Markku Moilanen.

Lammin Säästöpankki muokkasi organisaatiotaan vuoden alussa niin, että entisistä konttorinjohtajista tuli asiakkuuspäälliköitä ja palveluasiantuntijoista asiakasvastaavia. Hämeenlinnan seudulla pankinjohtaja Leena Rautavirta hoitaa nyt alueellisesti niitä tehtäviä, joita ennen hoitivat konttorinjohtajat.

Hattulan konttorinjohtajasta asiakkuuspäälliköksi siirtynyt Miika Koskinen kuvailee muutosta helpoksi.

– Konttorinjohtajanakin aikani kului pitkälti asiakasneuvotteluissa. Vanhat asiakkaat eivät muutosta ole varmasti edes huomanneet ja uusille on ehkä pystytty tuomaan lisää osaamista, hän sanoo.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.