Sunnuntai 26.06.2022
Nimipäivät: Jorma, Jarmo, Jarkko, Jarno, Jere
Hämeenlinna
Selkeää
16°C
Tuuli: 0 m/s EEI
 

Lammin SP laski opintolainojen korkomarginaalin nollaan

Lammin Säästöpankki on aloittanut myös Hattulan konttorin osalta opintolaina-asiakkaidensa kontaktoinnin. Asiakkaat halutaan pankkiin neuvotteluun ja kuulemaan positiivisia uutisia. Nykyisten samoin kuin uusien opintolaina-asiakkaiden korkomarginaali koko Lammin Säästöpankin toimialueella on jatkossa pyöreät 0 %.

Korkokustannukseksi jää vain valittu viitekorko, esimerkiksi 12 kuukauden euribor-korko oli 6.1. vain 0,056 prosenttia.

Toimitusjohtaja Markku Moilanen, pankinjohtaja Sari Ahonen ja asiakkuuspäällikkö Noora Vitikainen toivottavat myös opintolaina-asiakkaat tervetulleiksi.

Toimitusjohtaja Markku Moilanen, pankinjohtaja Sari Ahonen ja asiakkuuspäällikkö Noora Vitikainen (edessä) toivottavat myös uudet opintolaina-asiakkaat tervetulleiksi.

Korkomarginaalin lasku nollaan tehdään yhteisen neuvottelun jälkeen, mikä on pankilta tietoinen linjavalinta; henkilökohtaiseen asiakaskontaktiin halutaan panostaa.

– Nuorilla ei nykyään ole paljon kontakteja pankkiin, ehkä tästä saadaan kohtaamispiste positiivisella tavalla, sanoo pankinjohtaja Sari Ahonen.

– Ensimmäisiä asiakkaita on tavattu joulun tienoilla ja tosi kiitollisia nuoria on pankissa käynyt. Kukaan ei myöskään ole kieltäytynyt korkomarginaalin alentamisesta, täydentää asiakkuuspäällikkö Noora Vitikainen.

Vaikka osatavoitteena on henkilökohtaisen kontaktin saaminen nuoriin asiakkaisiin, varsinaisena syynä nollakoron käyttöönottoon on halu varmistaa asiakassuhde, lainanhoitokyky ja tietysti myös mahdollisuus panostaa opiskeluun.

– Lyhyessä juoksussa ehkä vähän häviämme, mutta pitkässä juoksussa saamme häviön varmasti takaisin. Tämä on myös hyvä tapa kasvattaa nuorempaa asiakaskuntaa, laskee Lammin Säästöpankin toimitusjohtaja Markku Moilanen.

– Tilanne työmarkkinoilla on heikentynyt ja lisäksi asumiskustannukset varsinkin pääkaupunkiseudulla ovat suuret, joten yhä useampi rahoittaa opiskelujaan opintolainalla. Kun raha-asiat ovat kunnossa, on helpompi keskittyä rauhassa opiskeluun, hän jatkaa.

Sari Ahosen mukaan Lammin Säästöpankilla on vähän alle tuhat opintolaina-asiakasta.

– Opintolainojen suosio on lähtenyt taas kasvuun. Tieto nollakorosta haluttiin välittää ensin omille asiakkaillemme, mutta toivottavasti se puree myös uusiin asiakkaisiin, hän toteaa.

Ajan lähimpään Lammin Säästöpankin konttoriin neuvottelua varten voi varata myös sähköisesti pankin verkkosivujen kautta.

– Toki edellytämme normaalina luotonantokäytäntönä, että velvoitteet pankille on hoidettu sopimusten mukaisesti ja esimerkiksi maksuhäiriöitä ei ole, muistuttaa asiakkuuspäällikkö Noora Vitikainen.

Toimitusjohtaja Markku Moilanen lupaa, että kyseessä ei ole hetkellinen kampanjatarjous, vaan pitkäaikaisempi ratkaisu. Nollakoron on hänen mukaansa opintolainoissa ottanut käyttöön jo muutama muukin säästöpankki länsirannikolla.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.