Sunnuntai 10.12.2023
Nimipäivät: Jutta

Tuuli:
 

Lepaan Kartanolla maistuvat kesällä kahvi ja vohvelit

Lepaalle voi rantautua taustalla näkyvään laituriin. Lepaan Kartanon rantasaunan kuistilla suvea suunnittelemassa Aki Sipilä, Aino Lainesalo, Kati Sipilä ja Else Tuominen.

Lepaan Kartanolla kampusalueen yhteydessä avautuu kesäkuun alussa kahvila, jonka valtteja kahvin lisäksi tulevat olemaan ainakin vohvelit ja jäätelö.

– Drinkkilistakin on jo työn alla ja kahvilassa on sekä anniskelu- että ulosmyyntioikeudet, kertovat Kartanoa operoivan yhtiön yrittäjät Aki ja Kati Sipilä.

Hämeenlinnassa ja Hattulassa Sipilöillä on Kotipizza-ravintolat, ja osa pizzerioiden henkilökunnasta työskentelee myös Lepaalla. Myös kartanolla aiemmin työskennelleitä ihmisiä jatkaa töissä.

Kartanon majoitustoiminnan uudet yrittäjät aloittivat jo toukokuun alussa.

– Kokouksia, pieniä juhlia ja tyky-tilaisuuksia on jo jonkin verran myyty kesälle. Ensimmäisiä majoitusvarauksiakin on kirjattu toukokuun alkupuolelle, Aki Sipilä kertoo.

Kartanolla on ennen koronaa ollut myös mittava menu, mutta Sipilät lähtevät liikkeelle kevyemmällä panostuksella ruokapuoleen.

– Tilaisuuksiin saa ruokailut, mutta ne hoitaa ulkopuolinen catering-palvelu. Rakennamme toimintaa pikkuhiljaa omilla vahvuuksillamme, Aki Sipilä toteaa.

Tavoitteena on luoda satunnaiselle kävijälle viihtyisä kohde, johon tulee mielellään poikettua veneellä tai maateitse. Kartanon rannassa kun sijaitsee iso venelaituri ja pysäköintitilaa on myös riittämiin.

– Tapahtumiakin on tarkoitus järjestää jonkin verran. Kartanon takapihalle haluamme saada elämää esimerkiksi leikkivälineillä, jotta perheetkin viihtyvät täällä, kaavailee Kati Sipilä.

Historiallisen Lepaan Kartanon liiketoiminta on saanut uudet yrittäjät.

Aki Sipilän vahvuuksiin voinee lukea ainakin paikallistuntemuksen, sillä hän on nuoruudessaan asunut nykyisen viinitilan alueella ja käynyt tuolloin asuinkäytössä palvelleessa kartanossa koulukaveriensa luona leikkimässäkin.

– Asuin alueella vuodesta 1982 vuoteen 1998, hän paljastaa.

Kartanon tiloja Sipilät kiittävät ajanmukaisiksi. Yhteistyötä kartanolta aiotaan viritellä viinitilan, Lepaa Golfin sekä kaikkien alueen yrittäjien ja yritysten kanssa.

Juha Reinikainen, teksti ja kuvat

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.