Sunnuntai 13.06.2021
Nimipäivät: Raili, Raila
Hämeenlinna
Selkeää
17°C
Tuuli: 6 m/s PL
 

Lounaskonsertit ovat löytäneet kävijänsä Könnölän matkailutilalla

Mauri ja Pirkko Könnölä odottavat juhlanavettaan taas tuvan täydeltä väkeä joulukuun 17. päivänä.

Könnölän Matkailutilalla Hattulan ja Kalvolan rajamailla ei ole hiljaista edes marraskuussa.

– Marraskuussakin on ollut muutama savusaunailta ja mökkimajoittujia on käynyt viikonloppuisin, Pirkko Könnölä kertoo.

Joulukuun 17. päivänä järjestettävä joulukonsertti ja sitä ennen tarjoiltava joululounas kokoavat Könnölän juhlanavettaan vieraita luultavasti taas tuvan täydeltä. Esiintymässä ovat nyt Seppo Hovi ja Hannu Lehtonen.

Mökkivuokrausta Könnölän tilalla on ollut jo vuodesta 1986, jolloin Mauri ja Pirkko ottivat Maurin sukutilan hoitaakseen. Mökkejä on nyt jo kahdeksan. Majoittujista noin puolet on entisiä asiakkaita ja puolet uusia.

Vuoteen 2000 asti Könnölässä oli myös lypsykarjaa ja sen jälkeen kymmenisen vuotta lihakarjaa.

Ensi vuonna 90-vuotiaaksi tuleva navettarakennus oli sen jälkeen muutaman vuoden tyhjillään, kunnes se remontoitiin tilaisuuksien järjestämistä varten.

– Ensi kesä on juhlien osalta jo aika lailla täynnä, yksi lauantai on vielä vapaana. Kesällä tämä on profiloitunut aika lailla häittenviettopaikaksi, Pirkko kertoo.

Musiikin ja ruokailun yhdistäviä tilaisuuksia Könnölässä on järjestetty vuoden 2016 kesästä alkaen. Suosio on ollut kiitettävää ja ensi kesäksi konsertoimaan on jo buukattu oopperalaulaja Angelika Klas yhdessä laulaja Hannu Lehtosen ja hanuristi Jarno Kuusiston kanssa.

Juhlapöytää ilman konserttihöystettä katetaan vuoden mittaan myös esimerkiksi äitienpäivänä, isänpäivänä ja juhannuksena.

Tarjottavat tilaisuuksiin toimittaa joko Nylanderin Ruoka & Herkku Hattulasta tai Rengon Pitopalvelu, joilta voi tilata ruokaa myös vuokramökkeihin.

– Myös talveksi on jo mietitty, lähdemmekö pyörittämään jotain lounaskuviota, Mauri Könnölä kertoo.

Yrittäjäpariskunnalla aika tahtoo jo olla tiukalla uusien palvelujen kehittämiseen.

– Onneksi nuori polvikin on jo mukana, molemmat tyttäret ja toisen avomies.

Kuuden eri lammen ympäröimänä sijaitsevassa Könnölässä on myös hyvät ulkoilumahdollisuudet. Hämeen järviylängöllä kasvaa esimerkiksi harvinainen Hämeen kylmänkukka. Mökkimajoittujat, jotka pääosin ovat Valkeakosken ja Helsingin väliseltä alueelta, eivät yleensä kaipaa järjestettyjä aktiviteetteja.

– Useimmin majoittujat haluavat olla omissa oloissaan. Avantouinti ja savusaunominen ovat kysyttyjä ja siirrettävää kylpytynnyriämme voi viedä minkä tahansa mökin pihaan, Pirkko Könnölä kertoo.

Seuraavaksi tarjolle tuotavaksi aktiviteetiksi Könnölässä on suunniteltu maastopyöräilyä.

Vaikka entisen Kalvolan kunnan yhdellä kantatilalla asuvat Mauri ja Pirkko Könnölä asuvat keskellä vapaa-ajanviettäjän paratiisia, oman lomansa he pitävät usein esimerkiksi Lapissa.

– Johonkin rakoseen yritetään omakin loma sijoittaa. Jos tässä yrittää lomaansa pitää, niin ei tule mitään, Mauri sanoo.

Könnölässä ovet eivät puolestaan sulkeudu vierailta joulukonsertin jälkeenkään, vaan majoittujia on tiedossa myös jouluksi.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.