Sunnuntai 10.12.2023
Nimipäivät: Jutta

Tuuli:
 

Luonto toi tyytyväisen yrittäjän Pikku-Merveen

245_685x457

– Tykkään asua maalla ja niin tykkäävät myös lapset, koko perhe. Luonto tarjoaa rauhallisuutta, mistä paljon pidän.

Toimitusjohtaja Heikki Uusi-Illikaisen ei tarvitse kahta kertaa miettiä, miksi hän asuu Hattulassa ja nimenomaan Tyrvännöntien varressa Pikku-Mervessä. Hänen sukujuurensa ovat pohjoisessa Suomessa, joten eipä oikeastaan ihme, että Hesekon Oy:n pomo harrastaa arktisia vetokoiria. Niillä on edessä talvi – toivottavasti luminen – ja reen vetäminen.

– Luonto on lähellä, mutta niin ovat myös palvelut sekä Hattulassa että Hämeenlinnassa, kiittelee Uusi-Illikainen.

Kolmen työntekijän rakennusalan yrityksellä tavarat – työkoneet – liikkuvat auton kyydissä työmaille, joten Hesekon Oy:llä ei ole tarvetta erityiselle toimitilalle. Heikki Uusi-Illikaisen ura yrittäjänä alkoi vuonna 2007. Tuolloin syntyi perheyritys Hesekon Oy.

– Olin tehnyt työtä kuudessa metallialan yrityksessä parikymmentä vuotta. Olin sellaisessa iässä, että mieleen tuli, että vielä ehtisi nähdä ja tehdä jotain muuta. Rakentaminen oli alana uusi, kokemusta työelämä oli antanut riittävästi yrittäjän taipaleelle.

Onko uuden uran aloittaminen yrittäjänä kaduttanut?

– Ei ole. Voi kyllä sanoa, että olen tyytyväinen yrittäjä. Yrittäjänä työ on myös työtä, korostaa Uusi-Illikainen.

– Ero on siinä, että työntekijän tavoitteet määrittelee joku muu, yrittäjä taas itse voi ja saa määritellä tavoitteensa.

Hesekon vaikuttaa 40–50 kilometrin säteellä Hattulasta. Yritys on remontti- ja rakennusliike,  joka tekee muun muassa saunojen ja kylpyhuoneiden remontteja sekä rakentaa uudisrakennuksia.

Rakennusalalla on kilpailua, joka ei Uusi-Illikaista erityisesti ravistele.

– Ennen olin metallipuolella mukana maailmanlaajuisessa kilpailussa, mikä oli kovin erilaista. Tällä alueella rakennusalan kilpailu ei ole helppoa, mutta ei niin kovaakaan. Onneksi meillä on töitä riittänyt!

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.