Sunnuntai 26.06.2022
Nimipäivät: Jorma, Jarmo, Jarkko, Jarno, Jere
Hämeenlinna
Selkeää
29°C
Tuuli: 4 m/s LEL
 

Maakunnallinen nuoren yrittäjän palkinto Amanda Tyville Pekolaan

Nuoren yrittäjä-äidin arkea. Hämeen vuoden nuori yrittäjä 2016 Amanda Tyvi sylissään kolmiviikkoinen poikavauva. Kuva: Jouni Lehtonen.

Nuoren yrittäjä-äidin arkea. Hämeen vuoden nuori yrittäjä 2016 Amanda Tyvi sylissään kolmiviikkoinen poikavauva. Kuva: Jouni Lehtonen.

Hämeen Yrittäjien nuoren yrittäjän kannustuspalkinto jaettiin aluejärjestön kevätkokouksessa torstaina 14. huhtikuuta Humppilassa. Maakunnallinen vuoden yrittäjä 2016 -palkinto luovutettiin T. Amanda Oy:n Amanda Tyville. Hänen yrityksensä pyörittää legendaarista hämeenlinnalaista Marin Grilliä.

Yrittäjä Amanda Tyvi, 22, on vastasyntyneen poikavauvan onnellinen äiti. Hattulan Pekolassa asuvaan perheeseen kuuluvat lisäksi aviomies ja kolmivuotias tyttö. Amanda Tyvi opiskeli lähihoitajaksi ja työskenteli Tiiriön Abc-asemalla muun muassa vuoropäällikkönä.

Yrittäjyys on istutettu nuoreen naiseen jo geeneissä ja veri veti hänet yrittäjätaipaleelle kolme vuotta sitten. Amanda kiittää vanhempiaan kannustuksesta ja tuesta, jota sai ryhtyessään yrittäjäksi.

Marin Grilli on vuonna 1983 perustettu perinteinen grillikioski, joka sijaitsee Hämeenlinnassa kulttuurikeskus Verkatehtaan naapurissa. Marin Grillin yrittäjät tahtoivat luopua grillistä muutama vuosi sitten. Amanda sai kuulla tästä grillillä työskentelevältä ystävältään. Amanda innostui ajatuksesta ryhtyä grilliyrittäjäksi ja ryhtyi tekemään laskelmia ja miettimään asiaa vakavissaan.

– Tykkään tehdä asiakaspalvelua pienessä paikassa, en mitään liukuhihnatyötä. Yrittäjänä saan tehdä oman näköistä juttua, palkittu yrittäjä selittää.

Aloittaessaan hän sai Hämeen Uusyrityskeskuksesta asiantuntija-apua. Rahoitus järjestyi pankista ja niin solmittiin yrityskauppa 2. huhtikuuta 2013 ja Marin Grillin tarinassa alkoi uusi luku nuoren yrittäjän kirjoittamana. T. Amanda Oy ryhtyi jatkamaan Marin Grillin toimintaa.

Amanda on uudistanut ruokalistaa herkällä otteella, suosikit säilyttäen ja uusia makuelämyksiä tarjoten. Marin Grilli haluaa olla perinteikäs palvelugrilli, joka puhuttelee myös uusia kuluttajaryhmiä.

Nuoren yrittäjä-äidin aika kuluu tällä hetkellä pitkälti perheen ehdoilla. Grillillä on kolme työntekijää, jotka pyörittävät yrityksen arkea tottuneesti.

– Hyvä henkilökunta on todella iso apu. Yksi työntekijöistä on ollut töissä jo edellisten yrittäjien aikaan. Hän on todellinen yrittäjän apukäsi.

Yritystä markkinoidaan sosiaalisessa mediassa. Viestinnän sävy on henkilökohtaista ja tarjouksia kohdennetaan ajankohtaan ja asiakkaille sopiviksi. Kulttuurikeskus Verkatehtaan ja Hämeenlinnan Teatterin sijainti naapurissa on myös otettu toiminnassa voimavarana huomioon.

Amanda Tyvi on yllättynyt ja otettu saamastaan maakunnallisesta nuoren yrittäjän kannustuspalkinnosta.

– Hienoa saada arvostusta sille mitä tekee. Tämä lisää motivaatiota omaan työhön, hän iloitsee.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.