Sunnuntai 09.08.2020
Nimipäivät: Erja, Eira
Hämeenlinna
Verrattain selkeää
26°C
Tuuli: 3 m/s LEL
 

Matkailun yritysryhmähankkeen toimijat jatkoivat suunnittelua

Matkailun yritysryhmähankkeen tiimoilta järjestettiin kokoontuminen Petäyksessä.

Hattulan matkailun yritysryhmähanketta on työstetty kunnan toukokuussa järjestämistä matkailualan aamukahveista lähtien. Mukaan lähtivät ensi vaiheessa Hattula Golf sekä Panssarimuseo, jotka ovat sittemmin saaneet houkuteltua mukaan myös Lepaan Kartanon, Petäys Resortin sekä Hatusen Liikenteen.

Tarkoituksena oli lähteä rakentamaan yhteistä markkinointia sekä tuotepaketteja, jotta Hattulan monipuolista matkailutarjontaa saataisiin paremmin asiakkaiden ostettavaksi ja nähtäville. Kunta on mukana tukemassa ja sparraamassa ja ProAgrian kautta hankkeelle on saatavissa rahoitusta, asiantuntemusta sekä kokemusta vastaavista hankkeista eri puolilta maakuntaa. Tuntuva ulkopuolinen rahoitus turvaa sen, että matkailutoimijoiden omarahoitusosuus jää maltilliseksi, mutta hankkeen työhön saadaan silti riittävästi resursseja.

Päivi Tiura-Paavola ProAgrialta esitteli tapaamisessa case-esimerkkejä vastaavan tyyppisistä matkailuhankkeista.

Viime torstaina 22.8. lähes kaikki hankkeen toimijat kokoontuivat Petäykseen jatkamaan suunnittelua. Osallistujat olivat yhtä mieltä siitä, että yhteistyö on välttämätöntä, jotta matkailualan toimijat voisivat pärjätä kilpailussa ja saada enemmän näkyvyyttä myös maakunnallisella ja jopa kansainvälisellä tasolla esimerkiksi Visit Finlandin kautta. Yhtä mieltä oltiin myös siitä, että yhteistyö jää elämään hankkeen päätyttyäkin. Hanke on vain yksi työkalu yhteistyön hiomiseksi.

Päivi Tiura-Paavola ProAgrialta esitteli tapaamisessa case-esimerkkejä vastaavan tyyppisistä matkailuhankkeista. ProAgrian kautta saadaan lisäksi esimerkiksi räätälöityjä koulutuskokonaisuuksia koko ryhmälle ja yksittäisille jäsenille. Seuraavan tapaamisen tavoitteena on käydä läpi taloudellisia kysymyksiä ja tarkentaa yritysten yhteisiä tavoitteita, toimenpiteitä sekä kohderyhmiä hankkeessa. Nyt mukaan lähteneet toimijat toivovat, että esimerkki innostaisi myös muita hattulalaisia yrityksiä hyödyntämään ProAgrian palveluita liiketoimintansa kehittämiseksi.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.