Sunnuntai 03.12.2023
Nimipäivät: Meri, Vellamo

Tuuli:
 

Nuoret innostuivat yrittämään

Juteinitalolla vietettiin torstaina Oma firma -gaalaa, jossa huomion keskipisteenä olivat 4H:n vetämän kurssin innostamina oman yrityksen perustaneet nuoret.  Kurssin seurauksena perustettiin kuusi 4H-yritystä ja yksi “oikea” yritys. Torstaina paikalla oli neljä nuorta yrittäjää ottamassa vastaan todistuksen ja kukan sekä kertomassa omasta yrityksestään.

Lassi Sippola maahantuo ja myy pienelektroniikkaa.

Lassi Sippola maahantuo ja myy pienelektroniikkaa.

– Tavoite on, että tällä pystyy maksamaan omat harrastukset. Se paljonko saan menestystä, riippuu suoraan itsestä joten pienyrittäminen on ihan palkitsevaa, sanoi Rare Imports -yrityksen perustanut Lassi Sippola.

Sippolan liikeideana on tuoda maahan pienelektroniikkaa, jota Suomessa ei vielä ole yleisesti tarjolla. Niko Sellin yritys Apumies Niko ja Peetu Nummisen piha- ja puutarhapalvelu edustavat enemmän perinteistä käytännön tekemistä. Ainakin Nikolla oli tarkoitus vielä jatkaakin yritystoimintaa.

Julia Koskimiehen Purple Moon aloittaa virallisesti vasta syyskuun alussa ja yrityksen toimialana on muun muassa taiteen ja designin myynti.

– Jo valmisteluvaiheessa on ollut hienoa nähdä oma käden jälkensä. Ennen sitä on ajatellut, ettei musta nyt mihinkään suureen ole, mutta kun on nähnyt työnsä valmiina, niin tulee sellainen olo, että vau, hän kuvailee.

Hämeenlinnan Seudun 4H-yhdistyksen yrityskurssi järjestettiin yhteistyössä koulun ja vapaa-aikatoimen kanssa. Myös Hattulan Yrittäjät ry antoi neuvontaa ja apua. 4H:n toiminnanjohtaja Pirjo Seulamo-Kallio oli oikeutetusti iloinen kurssin lopputuloksesta.

– Pitkään olemme yrittäneet houkutella nuoria perustamaan yrityksiä ja nyt se on toteutunut. Se, että olemme tässä, on pitkän työn tulos, Seulamo-Kallio iloitsi.

Hattulan liikunta- ja vapaa-aikatoimenpäällikkö Jari Salmela kiitteli yhteistyökumppaneita ja totesi, että projektin aloitus oli vapaa-aikatoimelle kuin sukellus tuntemattomaan.

– Nuorille idea myytiin sillä ajatuksella, että tämä on varmin tapa saada kesätöitä, Salmela kertasi.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Kari Ventola totesi, että nuoret ovat hoitaneet yrityksensä erinomaisesti.

– Varmin merkki on se, että kassaan on kertynyt rahaa.

Ventola totesi, että hänellä on kosketuspintaa kaikkiin hankkeen taustatahoihin, niin kuntaan, yrittäjiin kuin 4H-yhdistykseenkin.

– Tarvitsemme pieniä yrityksiä joista voi kasvaa isompia. Yritykset tuovat kuntaan varallisuutta jolla julkiset palvelut kustannetaan. Työpaikat ovat tärkeitä myös kunnan saamien valtionosuuksien kannalta, Ventola luetteli.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.