Sunnuntai 26.06.2022
Nimipäivät: Jorma, Jarmo, Jarkko, Jarno, Jere
Hämeenlinna
Melkein selkeää
14°C
Tuuli: 1 m/s EI
 

Paikallinen pienteurastamo yhdisti ravintolan ja kaupan

Hattulan K-Supermarketin ja pienteurastamo Hattula Herefordin yhteistyö ulottuu pitkälle. Kauppias Antti-Jussi Kivi haluaa korostaa naudan kaikkien osien hyödyntämistä, esimerkiksi potka on erinomainen ruoan raaka-aine.

Hattulan K-Supermarketin ja pienteurastamo Hattula Herefordin yhteistyö on jo pitkäaikaista. Kauppias Antti-Jussi Kivi haluaa korostaa naudan kaikkien osien hyödyntämistä, esimerkiksi potka on erinomainen ruoan raaka-aine.

Hattulalaisen pienteurastamo Hattula Herefordin lihaa on jo pitkään saanut paikallisesta ruokakaupasta. Hämeenlinnalainen texmex-ravintola puolestaan on hereford-lihan käyttöönoton jälkeen nimennyt kaksi burgeriaan Hattula-teemalla.

Lähiruoka ja erityisesti Hattula Hereford toivat myös yhteen kaupan, eli Hattulan K-Supermarketin ja ravintola Cantina Fiestan.

– Meillä oli vuodenvaihteessa ensimmäistä kertaa burgeripäivä perjantaina ja tällä viikolla on ensimmäistä kertaa myynnissä myös Cantina Fiestan hampurilaiskastikkeet, kauppias Antti-Jussi Kivi kertoo.

Jos paistovalmiista hereford-jauhelihasta valmistetun pihvin asettaa Risto Kokon leipoman hampurilaissämpylän väliin ja höystää kastikkeella, Lepaan tomaateilla ja Kallion Vihanneksen salaatilla, tulevat burgerin kaikki ainekset noin kymmenen kilometrin säteeltä.

– Tavoitteena on, että asiakas voi kotona tehdä ravintolatasoista ruokaa ja onnistua, kertoo Kivi.

Toinen näkökohta on lähiruoka, jonka suosio ei nykyään rajoitu pelkästään hereford-lihaan.

– Lähiruoka yleensäkin on erittäin suosittua, AJ Kivi sanoo.

Tämän vahvistaa myös ravintola Cantina Fiesta, jonka uudella ruokalistalla suosituimmaksi burgeriksi nousi heti hereford-lihasta tehty tuote. Kastikkeiden lisäksi yhteistyötä on vielä suunnitteilla laajentaa niin, että K-Supermarketista saisi torstaisin Cantina Fiestan yhteydessä toimivan thaimaalaisen ravintolan keittiössä tehtyä valmisruokaa. (Hattulaan.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.