Paikallinen pienteurastamo yhdisti ravintolan ja kaupan
Hattulalaisen pienteurastamo Hattula Herefordin lihaa on jo pitkään saanut paikallisesta ruokakaupasta. Hämeenlinnalainen texmex-ravintola puolestaan on hereford-lihan käyttöönoton jälkeen nimennyt kaksi burgeriaan Hattula-teemalla.
Lähiruoka ja erityisesti Hattula Hereford toivat myös yhteen kaupan, eli Hattulan K-Supermarketin ja ravintola Cantina Fiestan.
– Meillä oli vuodenvaihteessa ensimmäistä kertaa burgeripäivä perjantaina ja tällä viikolla on ensimmäistä kertaa myynnissä myös Cantina Fiestan hampurilaiskastikkeet, kauppias Antti-Jussi Kivi kertoo.
Jos paistovalmiista hereford-jauhelihasta valmistetun pihvin asettaa Risto Kokon leipoman hampurilaissämpylän väliin ja höystää kastikkeella, Lepaan tomaateilla ja Kallion Vihanneksen salaatilla, tulevat burgerin kaikki ainekset noin kymmenen kilometrin säteeltä.
– Tavoitteena on, että asiakas voi kotona tehdä ravintolatasoista ruokaa ja onnistua, kertoo Kivi.
Toinen näkökohta on lähiruoka, jonka suosio ei nykyään rajoitu pelkästään hereford-lihaan.
– Lähiruoka yleensäkin on erittäin suosittua, AJ Kivi sanoo.
Tämän vahvistaa myös ravintola Cantina Fiesta, jonka uudella ruokalistalla suosituimmaksi burgeriksi nousi heti hereford-lihasta tehty tuote. Kastikkeiden lisäksi yhteistyötä on vielä suunnitteilla laajentaa niin, että K-Supermarketista saisi torstaisin Cantina Fiestan yhteydessä toimivan thaimaalaisen ravintolan keittiössä tehtyä valmisruokaa. (Hattulaan.fi)
Jätä vastaus
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.