Keskiviikko 17.08.2022
Nimipäivät: Verneri
Hämeenlinna
Pilvistä
18°C
Tuuli: 3 m/s IEI
 

Parolan Kotipizza ja yrittäjä Aki Sipilä mukana Tankkikatos-keräyksessä

Sisustuksensa uusinut Parolan Kotipizza lähti mukaan Panssarimuseon Tankkikatos- joukkorahoituskampaajaan.

Hankkeella pyritään suojaamaan Suomen käymissä sodissa (1939–1945) käytettyjä panssarivaunuja.

– Tankkikatokseen lähdimme mukaan, koska mielestäni panssarimuseo on kuitenkin se asia täällä mikä tänne vieraita, ja samalla potentiaalisia asiakkaita, tuo. Tänäkin kesänä on tullut englanniksi useasti neuvottua mistä panssarimuseo löytyy. Jos katoksen avulla kalusto kestää pidempään paremmassa kunnossa, niin sehän olisi huippujuttu, kertoo Parolan Kotipizzan yrittäjä Aki Sipilä.

– Olen myös pienestä pitäen ollut hyvin kiinnostunut Suomen sotahistoriasta ja tässä oli oiva mahdollisuus myös henkilökohtaisesti kantaa oma korteni kekoon kyseisen aiheen puolesta, Sipilä jatkaa.

Aki Sipilä tutulla paikalla tiskin takana.

Aki Sipilä tutulla paikalla tiskin takana.

Aki Sipilä ajautui nykyiseen työhönsä aiemman työpaikan huonon työllisyystilanteen ja vaimon alan kautta.

– Yrittäjäksi päädyin sillä edellisessä työpaikassa oli ollut kolmatta vuotta peräkkäin yt:t päällä ja talvisin olin sitten enemmän kotosalla. Vaimoni on ollut Kotipizza-yrittäjänä noin kymmenen vuotta ja sitä kautta kuulin että Parolan myymälä olisi ketjun hallussa ja tarjolla yrittäjälle, joten päätin sitten käyttää pitkät lomat hyödyksi ja kouluttautua Kotipizza-yrittäjäksi ja ostaa Parolan myymälän.

Yrittäjän arki käsittää suurempien kokonaisuuksien hallintaa.

– Yrittäjän arki on työntäyteistä mutta monipuolista. Normaali työpäivä alkaa kymmeneltä ja loppuu kymmeneltä ja niitä on 3-7 viikossa riippuen työntekijätilanteesta. Työnkuvaani kuuluu kaikki mahdollinen aina pizzojen kuljettamisesta markkinoinnin suunnitteluun ja toteuttamiseen. Ketjulta tulee kyllä raamit, mitä valtakunnallisesti markkinoidaan, mutta kyllä sitä paikallisestikin on lisäksi tullut paljon tehtyä, kertoo Sipilä.

Sipilä löytää helposti työnsä vaakakupin päissä olevat plussat ja miinukset.

– Työn parhaat puolet ovat varmaan tällä hetkellä ne että saan itse päättää omista työajoistani. Ja koska ollaan asiakaspalvelutyössä, jokainen päivä on hieman erilainen.

– Stressaavinta on se, että koska olemme kuitenkin joka päivä auki, niin vaikka olisinkin vapaalla olen silti tavallaan töissä, sillä puhelimen päässä on oltava aina, jotta saamme heti hoidettua kaikki mahdolliset ongelmatapaukset.

Sipilä ehtii myös rentoutumaan kotona vaimon ja 10 kuukauden ikäisen lapsensa parissa, urheilua unohtamatta.

– Vapaa-aika menee aika pitkälti tällä hetkellä perheen parissa. Tuntuu siltä, että lapsi oppii uutta joka päivä ja haluan olla mukana lapsen kaikissa kehitysvaiheissa. Nyt olisi syksyllä ja talvella tavoitteena löytää hieman aikaa amerikkalaiselle jalkapallolle, jotta voisin ensi kesänä jälleen pelata Huskiesissa, kuten toissa vuonna.

Melina Vierelältä sujuu pizzapohjan heitto.

Melina Vierelältä sujuu pizzapohjan heitto.

Kotipizza on löytänyt paikkansa ja asiakkaansa, keskeiseltä paikalta, Parolan keskustasta.

– Mielestämme olemme asettuneet Parolaan oikein mainiosti ja asiakkaat ovat meidät kyllä löytäneet, vaikka kilpailu kylällä onkin yllättävän kovaa. Viime vuonna myynninkehitys oli noin +50% edellisvuoteen verrattuna ja tästä saimmekin Kotipizza-ketjulta oikein palkinnon sillä olimme kyseisessä kategoriassa keskikokoisten myymälöiden osalta Suomen paras. Tänä vuonna on kehitysvauhti hieman laantunut mutta olemme pysyneet kiitettävässä +25% vauhdissa, sanoo Sipilä.

Kotipizzan pizzojen täytevalikoimakin saattaa kasvaa pian.

– Suurimpina asioina mitä nyt on ketjutasolla kehitteillä täytteiksi on vegaaninen juusto, nyhtökaura ja härkäpapu.

Sipilä listaa oman tämän hetkisen suosikkipizzansa täytteet.

– Henkilökohtainen lempparini vaihtelee kausittain, mutta tällä hetkellä sellainen missä on bbq-kastiketta, tonnikalaa, kanaa ja punasipulia maistuu mainiolta.

Miia Salminen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.