Maanantai 27.05.2019
Nimipäivät: Ritva
Hämeenlinna
Pilvistä
9°C
Tuuli: 1 m/s P
 

Parolan Kuntoklubilla niin yksilövalmennusta kuin ryhmäliikuntaakin

Marko Enbergin (vas.) opit olivat apuna Elamir Bekhitin valmistautuessa pyöräilyurakkaansa. Minna Mantila on erikoistunut ryhmäliikunnan ohjauksiin.

Parolan Kuntoklubin periaatteisiin on jo pitkään kuulunut, että ensimmäisen salikortin hintaan sisältyy opastus ja harjoitusohjelma.

– Tavoitteena on saada aloituskynnys mahdollisimman matalaksi, sanoo yrittäjä Minna Mantila.

Moni asiakkaista harjoittelee avainkortin ja laajojen aukioloaikojen turvin salilla omaa tahtiaan, mutta suosittu on myös pian käynnistyvä, perinteinen Kuntorinki.

– Kuntorinki alkaa pyöriä sunnuntaisin kello 18.15–19.30. Harjoitukseen kuuluu lyhyt alkuverryttely, 2–3 kierrosta kiertoharjoittelua salin laitteilla ja loppuverryttely, kertoo treenit ohjaava Minna Mantila.

Kuntoringissä on hänen mukaansa käynyt säännöllisesti vuodesta toiseen 15–28 harjoittelijaa.

– Ja myös miehet ovat tervetulleita mukaan, vakuuttaa Mantila.

Ryhmäliikuntatuntien ohjaamiseen erikoistuneen Minnan ohella salilla oppejaan tarjoaa personal trainer ja triathlonvalmentaja Marko Enberg. Kuntoklubin omistajiin kuuluva Enberg tekee triathlonvalmennuksessa yhteistyötä Triathlon Coaching Finlandin kanssa.

– Viime kaudella minulla oli pari valmennettavaa myös Hattulan–Hämeenlinnan suunnalta, hän kertoo.

Triathlonvalmennuksessa pääosassa ovat perusasiat, eli pyöräily-, uinti- ja juoksuharjoitukset sekä kuntosaliharjoitukset.

– Kaikille on omat variaationsa ja painotuksensa eri vuoden aikoina.

Vaikka Enberg on erikoistunut triathlonvalmennukseen, tarjoaa hän kaikkia personal trainereille tyypillisiä palveluja kuten kuntosaliohjauksia.

– Kaikilla valmennettavilla on omat tavoitteensa, ne asiakas määrittelee itse. Kaikessa valmennuksessa olennaista on, että aletaan tuntea toisemme. Silloin asiat yleensä loksahtavat raiteilleen, kuvailee Enberg.

Yksi hiljattain toteutunut tavoite, jossa Enbergin asiantuntemus oli apuna, oli Minna Mantilan miehen Elamir Bekhitin huima pyöräilyurakka. Pyöräilyä aiemmin harrastamaton Bekhit aloitti harjoittelun helmikuussa ja pyöräili heinäkuun 14.–23. päivinä 1.616 kilometrin matkan Hangosta Nuorgamiin.

– Ja nautin joka kilometristä matkan aikana, Bekhit sanoo.

Elamir Bekhit ja tuttu harjoitusväline.

Enberg kiittelee, että valmennettava oli omistautunut asialleen todella hyvin. Kuntoklubin Wattbike sai kyytiä parhaimmillaan useita tunteja päivässä.

– Ei tuollaisiin suorituksiin muuten pysty tuossa harjoitteluajassa, hän summaa.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.