Sunnuntai 10.12.2023
Nimipäivät: Jutta

Tuuli:
 

Personal trainer kehittää kokonaisuutta

272_685x457Parolassa asuva personal trainer Jonna Kaaro sanoo aina kehittävänsä ihmistä kokonaisuutena ja yksilönä sekä pyrkivänsä ohjaamaan asiakkaitaan mahdollisimman stressittömään elämäntapamuutokseen.

– Esimerkiksi paino-ongelman taustalla olevat syyt löytyvät usein vasta tarkasti asiakasta kuuntelemalla. Samoin saliharjoittelun suunnittelussa täytyy lihaskunnon kehittämisen lisäksi huomioida muun muassa mahdollisten ryhtivikojen korjaaminen, Kaaro kertoo.

Oikean harjoitusmuodon löytämisen lisäksi yksilöllisyyteen kuuluu myös se, että harjoitusohjelmat sovitetaan oikein kunkin omaan elämänrytmiin. Stressittömyyttä taas edustaa esimerkiksi se, että ruokavaliomuutokset suunnitellaan siten, ettei jokaiselle perheenjäsenelle täydy valmistaa erilaisia ruokia.

Parolan Kuntoklubin ja Parolan Fysioterapian kanssa yhteistyötä tekevä Jonna Kaaro käynnistää alkuvuonna Parolassa kaksi eri valmennusryhmää. Toinen on suunnattu ihmisille jotka vasta suunnittelevat elämäntapamuutosta eivätkä tiedä miten sen aloittaisivat ja toinen taas henkilöille, jotka jo treenaavat mutta eivät ole tyytyväisiä edistykseensä.

– Lisäksi teen yksilövalmennusta. Siinä lyön itseni sataprosenttisesti peliin, jotta löydämme sen oikean jutun niillekin asiakkaille, joilla ei ole aikaisemmin myönteisiä kokemuksia mistään urheilumuodosta, Kaaro sanoo.

Jonna Kaarolla on pitkä kilpaurheilutausta niin yksilö- kuin joukkuelajeistakin ja tämä takaa sen, että hän pystyy asiantuntevasti opastamaan monessa lajissa.

– Tunnen omakohtaisesti erittäin hyvin esimerkiksi salibandyn, ampumahiihdon ja juoksun. Kahvakuulaharjoittelu on myös yksi vahva osaamisalueeni, hän kertoo.

Kaaro on valmistunut Trainer 4 You:lta E.H.F.A (European Health & Fitness Association) -lisensioiduksi Personal traineriksi. Kilpaurheilutaustan ja koulutuksen lisäksi Kaarolla on vielä omakohtainenkin kokemus siitä, miten elämäntaparemontti tehdään.

– Perheen perustamisen myötä lisäkiloja oli kertynyt ja kevättalvella 2013 päätin alkaa panostaa harjoitteluun. Aloitin sali- ja kahvakuulaharjoittelun ja samalla tajusin, että tämä on se oma juttuni. Raavin rahat kasaan ja lähdin koulun penkille, enkä ole hetkeäkään katunut, Kaaro kertaa uranvaihdostaan.

Aiemmin hän on toipunut pahasta polven takaristisidevammasta, vaikka lääkäri ennusti vauhdikkaamman urheilun olevan ohi.

– Nyt on voittajaolo, kun pystyn juoksemaan ja hyppäämään. Oma tavoitteeni ensi vuodelle on selviytyä Vuokatti Trail Running Challengesta

Valmennuksen ammattilainen kohtaa hyvin eri tasoisia asiakkaita, mutta Kaaro kertoo perusfilosofiakseen, että ruokailun ja harjoittelun muutosten lisäksi asiakkaalle pitää myös antaa valmiuksia jatkaa valitulla polulla vielä intensiivisen ohjausjakson jälkeenkin.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.