Torstai 28.09.2023
Nimipäivät: Arja, Lenni

Tuuli:
 

PETÄYS: Juha-Pekka Tuominen uskoo luonnonläheisyyteen ja aktiviteetteihin

Petäys Resortin uusi omistajayrittäjä Juha-Pekka Tuominen tavoittelee Petäykseen entistä enemmän kansainvälisiä asiakkaita. Yli 20 vuotta Lapin matkailuelämässä, joista viimeksi kuluneet 4,5 vuotta Lapland Hotelsin myyntijohtajana, antavat sanoille pontta.

Ravintola Aarnituli ja oman keittiön erinomainen ruoka on Juha-Pekka Tuomisen mielestä yksi Petäyksen valteista.

– Näen Petäyksessä paljon samoja elementtejä kuin Lapissa. Tämä on hyvin luonnonkaunis paikka. Koen, että täällä on paljon mahdollisuuksia yhdistää luonto ja erilaiset aktiviteetit.

Tuominen on ollut Petäyksen toiminnallisessa vastuussa vasta viikon päivät, mutta kansainvälistymistavoitteiden eteen tehdään jo täysillä töitä.

– Neuvottelut luonto- ja elämysyrittäjien kanssa ovat käynnissä ja maaliskuun lopulla kansainvälisillä messuilla meillä täytyy jo olla tarjolla valmiita tuotteita.

Luonnon helmassa. Petäyksen luisteluradalla oli keskiviikkona iltapäivällä auringonpaisteesta nauttivia liikkujia.

Pohjoisessa jopa 60–70 prosenttia sesonkien matkailijoista on ulkomaalaisia.

– Se on viime vuosina Lapin matkailussa kaikkein voimakkaimmin kasvanut asiakasryhmä jonka osuus täällä on vielä suhteellisen pieni. Kansainvälisiä yhteyksiäni hyödyntämällä uskon, että osuuden kasvattaminen onnistuu, sanoo J-P Tuominen.

Hän painottaa, että matkailualan kehittäminen perustuu ennen kaikkea verkostoitumiseen.

– Toivottavasti saamme kunnat ja kaupungit mukaan. Olemme tilanteessa, jossa Petäyksen mahdollista asiakaskuntaa on Aasiaa ja Amerikkaa myöden, eli melkein missä päin maailmaa tahansa.

J-P Tuominen uskoo, että kokousten järjestäminen on jatkossakin yksi Petäyksen tukipilareista.

Kiinteistöön liittyvistä konkreettisista kehitystoimista Tuominen nostaa esiin Rantaravintola Kaisan.

– Rantaravintolan konseptia muutetaan entistä asiakasystävällisemmäksi ja Kaisaan tulee muun muassa oma ruokalistansa.

Petäyksen keittiön tasoa uusi yrittäjä pitää todella hyvänä ja sanoo, että myös ruoka on matkailullisesti teemoitettavissa oleva tuote. Sekä ruoka että hyvät kokoustilat ja saunamaailma ovat olleet Petäyksen valtti kokousmatkailun kannalta.

– Uskon, että kokousten järjestäminen on yksi tukipilareistamme jatkossakin, Tuominen linjaa.

Petäyksen hotellikiinteistön hiljattaiset kaavamuutokset takaavat myös, että kiinteistöllä on rakennusoikeutta esimerkiksi loma-asuntotyyppiselle uudisrakentamiselle.

– Olemme kasvuhakuinen yritys ja on hirmu tärkeää, että tällainen mahdollisuus on. Mitään konkreettista kerrottavaa aiheesta ei tosin vielä ole.

Petäykseen on tehty iso remontti tällä vuosikymmenellä. Hotellin 71 huonetta ovat siis hyvässä kunnossa, mutta näihinkin on tiedossa muutosta.

– Lisäämme joidenkin huoneiden varustelua ja jatkossa tarjolle tulee myös Superior-huoneita.

Paikallista yhteistyötä Tuominen sanoo pitävänsä tärkeänä. Sekä alueen historian ja tarinoiden esille tuominen että oikeanlaisen tarjonnan ylläpitäminen lähialueen asiakkaille on Tuomisen mukaan huomioitava.

Petäys järjestää avointen ovien talvipäivän helmikuun 25. päivänä kello 12–15. Petäykseen on tuolloin kello 11 lähtevä bussikuljetus Parolasta. Kyyti koukkaa sekä meno- että paluumatkalla Hämeenlinnan kautta.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.