Maanantai 27.03.2023
Nimipäivät: Sauli, Saul
Hämeenlinna
Lumikuuroja
-4°C
Tuuli: 6 m/s NE
 

Pintakäsittelyä ja kehon hyvinvointia

Sanna-Kaisa Lehto esittelee laitetta, jossa poljetaan ja poltetaan rasvaa vaihtelevassa ilmanpaineessa. Markus Lehto testaa. Kuva: Jouni Lehtonen.

Hattulan vuoden yrittäjänä on palkittu Markus ja Sanna-Kaisa Lehto Suomen Tapettimestarit Oy:stä. Hämeen Yrittäjät ja paikallisyhdistys Hattulan Yrittäjät luovuttivat palkinnon Hattulan yrittäjäjuhlassa Petäys Resortissa lauantai-iltana.

Markus Lehdon yritys, Suomen Tapettimestarit Oy, tekee enimmäkseen uudisasuntojen sisäseinien pintakäsittelyjä.

Sanna-Kaisa Lehdon yritystoiminta on osa Suomen Tapettimestareita. Aputoiminimellä Kehobalanssi hän tarjoaa kehittyneitä ja monipuolisia palveluja hyvinvoinnin edistämiseksi. Kehobalanssin toimitilat ovat Hämeenlinnassa Kasarmikadulla.

Suomen Tapettimestarit ja Kehobalanssi työllistävät yhteensä 13 henkilöä. Markus miettii, että yrityksen koko on nyt hallittavissa. Kasvuloikka vaatisi panostusta muun muassa työnjohtoon.

– Riskit on nyt hallittavissa. Tykkään myös itse osallistua, maalata ja tehdä oikeita töitä.

Suomen Tapettimestareiden työmaat sijaitsevat noin 50 kilometrin säteellä Hämeenlinnasta. Helsinkiin ei heillä Lehdon mukaan ole hinkua. Kilpailu on siellä todella kovaa, jos se on sitä muuallakin.

– Kilpailussa menestyy, kun tekee työn aikataulussa ja työnjälki on hyvää. Toisaalta henkilökemiat ja -suhteet vaikuttavat rakennusalalla hyvin paljon, Markus Lehto sanoo.

Alkujaan liikeidea oli tarjota yksityiskoteihin valmiiksi mietittyjä sisustusratkaisuja. Vuonna 2007 perustetun yrityksen alkutaipaleella elettiin keskellä lamaa – ”hyviä aikoja odotellessa”, kuten yrittäjä toteaa.

Nykyisin 90 prosenttia töistä koostuu isojen rakennusyhtiöiden uudiskohteiden aliurakoista. Tapettimestareilla on töissä kymmenen maalaria. Markus Lehto luottaa kotimaisiin työntekijöihin, vaikka uusista tekijöistä on pula.

Hän edellyttää työntekijöiltään oma-aloitteisuutta. Tehtävänanto: ”Maalaa tämä huone” pitää sisällään sen, että työntekijä itse oivaltaa mitkä työvaiheet pitää tehdä. Ettei jokaista vaihetta tarvitse erikseen käskeä.

– Porukka on hemmetin hyvä, he ovat osaavia ja oma-aloitteisia. Vaihtuvuus on pientä, Markus kertoo.

Työntekijöistä puolet on naisia. Heitä hakeutuu pintakäsittelyalalle aiempaa enemmän. Lehdon kokemuksen mukaan nuoret naiset ovat vastuullisempia kuin ikäisensä pojat.

– Hyviä työntekijöitä saa, kun itse kasvattaa.

Sanna-Kaisa Lehto toimi aikaisemmin poliisilaitoksella moniammatillisessa Ankkuri-tiimissä psykiatrisena sairaanhoitajana. Heittäytyminen yrittäjäksi vuonna 2011 ei ole Sanna-Kaisaa kaduttanut. Paluu palkkatyöhön ei enää houkuttele, kumpaakaan.

– Tässä saa tehdä sitä mistä tykkää. Eikä ole tilivelvollinen kenellekään, paitsi asiakkaille, he selittävät.

Faktaa

Suomen Tapettimestarit Oy, Hattula
aputoiminimi Kehobalanssi

Yrittäjät: Markus ja Sanna-Kaisa Lehto

Perustettu: 2007

Työntekijöitä: 13

Liikevaihto: 1,1 M€

Toimiala: Seinien pintakäsittely ja hyvinvointipalvelut (Kehobalanssi)

Toimialue: 50 kilometrin säteellä Hämeenlinnasta

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.