Sunnuntai 10.12.2023
Nimipäivät: Jutta

Tuuli:
 

Rikun Autofixissä asiakasta kuunnellaan ja kustannusarviossa pysytään

Rikun Autofix muutti uusiin tiloihinsa kuukausi sitten.

Yllityn asuinalueen takana Radanvarsitiellä toimiva Rikun Autofix on täyden palvelun autohoitola.

– Korjaamomme huoltaa ja korjaa ajoneuvot aina pitkiin pakettiautoihin asti. Palvelemme myös autofiksauksen puolella, eli pesut, vahaukset, kiillotukset ja pinnoitukset onnistuvat, yrittäjä Riku Hyvönen kertoo.

Toimintansa juuri äskettäin isompiin tiloihin siirtänyt yritys on erikoistunut BMW:hen ja Miniin mutta huoltaa myös muut automerkit.

– Vahvuutemme on ohjauskulmien säätölaite jolla pystymme tekemään säädöt myös isoihin pakettiautoihin, Hyvönen valistaa.

Päämerkkiensä BMW:n ja Minin varaosien perusvaraston Rikun Autofix pyrkii pitämään niin hyvänä, että huolto onnistuu lähes samana päivänä.

– Meillä onnistuvat kaikki merkkihuoltotoimenpiteet ja kalustoomme kuuluu alkuperäiset testerit sekä sähkövian hakulaitteet, kertoo Riku.

Rikun yrittäjyys autokorjaamoalalla alkoi viisi vuotta sitten, jolloin hän hullunrohkeasti jätti palkkatyönsä ja käynnisti yritystoiminnan Hämeenlinnassa.

– Harrastuksesta on tullut työ. Innostus autoihin lähti pienenä Ahveniston Autourheilijoista ja heti ajokortin saatuani ryhdyin tutustumaan BMW:hen. Merkkitaustaa on jo kymmenen vuotta, kertoo Riku.

Töitä riitti heti yrityksen alkumetreistä asti ja 2,5 vuotta sitten yritys siirtyi Hattulaan, jossa Riku on asunut koko ikänsä.

– Hattulassa toimimme ensin nykyistä halliamme vastapäätä ja nyt kuukauden uusissa tiloissa.

Uusiin tiloihin on hankittu muun muassa neljä autonosturia.

Yrittäjän lisäksi Rikun Autofix työllistää yhden työntekijän ja uuden työntekijän rekrytointi on päällä.

– Paikoilleen ei saa jäädä, aika äkkiä jää junasta jollei kehity, Riku tietää.

Yritys on Rikun lisäksi työllistänyt jo kolme vuotta toisenkin henkilön ja tällä hetkellä yrityksellä on lisätyövoiman rekrytointi päällä. Yritysmuotona Rikun Autofixillä oli vuodenvaihteeseen saakka toiminimi ja tämän vuoden ajan osakeyhtiö.

Rikun Autofixin arvomaailmaan kuuluu, että asiakasta kuunnellaan ja työt tehdään kustannusarviossa pysyen.

– Voi kuulostaa itsestäänselvyydeltä mutta se vaatii hyvää viestimistä niin yrityksen sisällä kuin asiakkaillekin.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.