Torstai 26.05.2022
Nimipäivät: Minna, Vilma, Miina, Mimmi, Vilhelmiina
Hämeenlinna
Pilvistä
13°C
Tuuli: 1 m/s E
 

RUOKAKAUPPA: Miro Parjanen osaa olla stressaamatta, vaikka töitä on riittänyt

Käsien desinfiointi on vastuullisen ostajan toimintatapa. Kauppias Miro Parjanen huolehtii, että hattulalaisilla on syötävää myös poikkeustilassa.

Hattulan K-Supermarketissa koronan aiheuttama poikkeustila on aiheuttanut lisätyötä sekä kauppiaalle että henkilökunnalle. Käsidesiä kuluu, kassoille on asennettu suojapleksit ja ostokäyttäytyminen on muuttunut yhä enemmän verkkokaupan puolelle.

– Olen huono stressaamaan, mutta töitä on saanut tehdä. Henkilökuntaa täytyy kiittää, että he ovat hienosti jaksaneet tsempata vaikka on eletty haastavia aikoja, kauppias Miro Parjanen sanoo.

Koronatilanteen Suomessakin vakavoiduttua ihmiset ostivat ensin kaupojen hyllyjä tyhjäksi. Ostohysterian aikana Hattulankin supermarketissa podettiin joidenkin tuotteiden vähyyttä, joskin korvaavia tuotteita silloinkin oli tarjolla.

– Sen jälkeen tavarantoimituksissa ei ole ollut ongelmia, ei ruoka Suomesta ole loppunut, kertoo Parjanen.

Kaupan kokonaismyynti ei ole merkittävästi muuttunut, mutta nyt kaupassa käydään harvemmin ja kerralla ostetaan enemmän. Verkkokauppatilauksissa kysyntää on ollut niin paljon, että tavaroiden kerääjiä on palkattu ja palkataan jatkossakin tarpeen mukaan lisää.

– Verkkokauppa on nyt ottanut ison jalansijan ja meillä oli onneksi valmiina jo noin vuoden ajan toiminut verkkokauppajärjestelmä. Kotiinkuljetukset saamme järjestymään pääsääntöisesti tilausta seuraavalle päivälle.

Myymälänkin aukioloaikoja on laajennettu niin, että riskiryhmät pääsevät asioimaan kaupassa maanantaista lauantaihin aamuisin kello 7–8.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.