Keskiviikko 28.02.2024
Nimipäivät: Onni

Tuuli:
 

Täyskuitu kuunteli asiakkaita ja paransi valokuitutilausten sopimusehtoja

Kesällä 2022 valokuituyhteyksien myynti on käynyt Suomessa kiivaana, ja kova kilpailutilanne on herättänyt huomiota kuluttajissa, mobiilioperaattoreissa ja Kilpailu- ja kuluttajavirastossa sekä mediassa.

Myös Täyskuitu on saanut huomiosta osansa, mikä ei ole ihme, sillä yhtiö on yksi suurimmista toimijoista ja rakentaa kuituyhteyksiä ilmaiseksi lähes koko maahan.

– On luonnollista ja oikein, että media ja valvova viranomainen ovat hereillä ja pitävät huolen siitä, että kauppaa käydään reilusti ja kuluttajien oikeuksia kunnioittaen, todetaan yhtiön tiedotteessa.

– Valokuituyhteyksien hinnoittelu ja etenkin markkinointi on ollut äärimmäisen sekavaa. Osa yhtiöistä kertoo markkinoinnissaan pelkän valokuidun liittymän hinnan, mutta jättää kertomatta, että kuidun lisäksi asiakas tarvitsee internetyhteyden, josta täytyy maksaa erikseen lisähintaa valokuidun päälle. Nettiliittymän hinta voi helposti olla moninkertainen verrattuna markkinoituun valokuituliittymän hintaan ja näin kuluttajille syntyy helposti täysin vääränlaisia mielikuvia. Onpa sellainenkin toimija, joka ei peri avausmaksua, mutta viiden vuoden kuluttua voi joutua maksamaan jopa tuhannen euron kertakorvauksen, mikäli haluaa liittymän kuukausimaksusta eroon, varoittelee Täyskuidun toimitusjohtaja Tommi Linna.

– Tämän vuoksi on erinomainen asia, että viranomaiset ovat ottaneet sopimusehdot tarkkailuunsa. Myös me saimme yhteydenoton, vaikka meidän kuukausihintaamme on toimintamme alusta lähtien sisältynyt sekä valokuitu- että internetliittymä. Meille tullut KKV:n selvityspyyntö koski erityisesti tilausten muutos- ja peruutusehtoja.

Täyskuitu tiedottaa käyneensä Kilpailu- ja kuluttajaviraston kanssa hyvää vuoropuhelua, kuunnelleensa asiakkaiden kommentteja ja muuttaneensa tilausehtoja kuluttajan kannalta entistä paremmiksi.

– Pakko myöntää, että meillä oli tällä kohtaa parantamisen varaa. Tilauksen peruuttamisen on oltava mahdollisimman suoraviivaista siinä tilanteessa, että kuituyhteyden rakentamispäätös venyy. Uusituissa sopimusehdoissa tilauksen peruutus on aina kuluton, jos rakentamispäätöstä ei pystytä tekemään 12 kuukauden kuluessa tilauksesta. Hankkeen pitkittyminen ei ole kenenkään edun mukaista, ei myöskään meidän, Tommi Linna sanoo.

Hän kertoo myös, että Täyskuidun lupaama ilmainen valokuituyhteys on otettu vastaan erinomaisesti joka puolella maata.

– Olemme tehneet kesän aikana jo useita rakentamispäätöksiä, ja syksyn aikana niitä on tulossa todella runsaasti lisää. Kun alueen talouksista vähintään neljäsosa tekee tilauksen, me teemme sen mitä olemme luvanneet: rakennamme valokuidun alueelle ilmaiseksi.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.