Keskiviikko 17.08.2022
Nimipäivät: Verneri
Hämeenlinna
Pilvistä
18°C
Tuuli: 3 m/s IEI
 

Tiiriön Rengas ja Pesu tekee keraamiset pinnoitteet ammattitaidolla

Jukka-Pekka Laine näyttää, miten vesi valuu keraamisesti pinnoitetun ajoneuvon pinnalta.

Hattulalaisten Jukka-Pekka ja Susanna Laineen yritys, Tiiriön Rengas ja Pesu, muutti elokuussa isompiin tiloihin. Hallissa seisoo haastattelupäivänä hakijaansa odottamassa kolme keraamisen pinnoitteen saanutta autoa.

– Tuomme itse maahan Liettuasta Hendlex-pinnoitteita, joilla voi suojata niin auton, moottoripyörän, ajovaatteet, kodin tekstiilit ja pinnat kuin rakennusmateriaalejakin, kertoo Jukka-Pekka.

Yritys aloitti viime syksynä, mutta yrittäjillä on pitkä kokemus autoalalta. Tiiriön Rengas ja Pesu keskittyi aluksi pääasiassa renkaisiin ja pesuihin. Pinnoitemerkki oli aluksi eri kuin nyt, mutta Hendlex oli yrittäjien mielestä laadultaan, laajuudeltaan ja hinnaltaan parempi vaihtoehto.

Tehokkaammat liuotinpesutkaan eivät heikennä keraamista pinnoitetta.

– Keraaminen pinnoite on tulevaisuutta, vaikka pinnoitteen käytössä ollaan Suomessa vielä muuta Eurooppaa vähän jäljessä. Prosessi on niin helppo, että kuluttaja voi laittaa pinnoitteen itsekin. Toimimme myös muiden tuotteidemme osalta Hämeenlinnan seudun tukkurina ammattilastuotteissa, joita myydään myös kuluttajille.

Ammattipinnoittaja, kuten Tiiriön ja Rengas Pesu, saa auton pinnoitettua jopa kolmessa tunnissa ja uusimman pinnoitteen kuivuminen kestää vain 12 tuntia.

– Teemme pinnoituksia ympäri vuoden, vuodessa ei ole hetkeäkään, ettei auto kaipaisi suojaa. Ruostetta tämä ei poista, mutta pinnoitteen vaikutus kestää yhdestä viiteen vuotta. Liuotinpesu ei poista keraamista pinnoitetta, vaan pinnoite oikein kaipaa sitä pari kertaa vuodessa toisin kuin autovahat, sanoo Jukka-Pekka Laine.

Ajoneuvojen pinta kaipaa ympärivuotisesti suojaa.

Yksityinen autonomistaja ei pinnoitteen lisäksi tarvitse erikoisvälineistöä, autotalli on ainoa vaatimus.

Tiiriön Rengas ja Pesun palveluvalikoima kattaa nykyää pesut, pinnoitukset, rengastyöt sekä autonhoitotuotteiden ja pinnoitteiden myynnin.

– Talvella alamme yhteistyössä helsinkiläisen kumppanin kanssa pitää autonhoitokoulutuksia, Jukka-Pekka Laine suunnittelee.

Juha Reinikainen

Keraamisesti pinnoitettu vanerilevy hylkii vettä.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.