Lauantai 21.09.2019
Nimipäivät: Mervi
Hämeenlinna
Melkein pilvistä
10°C
Tuuli: 5 m/s PPL
 

Tulevat alkoholijuomien valmistuksen ammattilaiset aloittivat opintonsa Lepaalla

Tuusulalainen Anna-Maria Silfver on yksi opinnot aloittaneista.

Entisen viinintuotannon ammattitutkinnon eli nykyisin elintarvikejalostuksen ammattitutkinnon, alkoholijuomien valmistamisen ammattitutkinnon uudet opiskelijat aloittivat urakkansa orientaatiopäivällä Lepaalla maanantaina.

– Hakijoita oli noin 60 henkilöä joista haastateltiin 40 ja valittiin opiskelemaan 20, kertoo lehtori Pirjo Koskinen Hämeen Ammatti-instituutista.

Tavoitteena opintokuvauksen mukaan on “kotimaisten alkoholijuomien tuotantoon erikoistunut osaaja, joka toimii itsenäisenä yrittäjänä tai viinitilan tai panimon työntekijänä”.

Aloituspäivän esittelyjen perusteella osa on jo mukana alalla, osa vasta tavoittelee unelma-alalleen pääsyä.

– Olen ollut pitkään ravintola-alalla viinipuolella ja viime kesänä tein harjoittelua viinitilalla Etelä-Ranskassa, kertoo tuusulalainen Anna-Maria Silfver.

Silfver löysi Lepaalle opiskelemaan haettuaan ensisijaisesti työharjoittelupaikkaa mutta päätti opintokokonaisuuden löydettyään kuitenkin kouluttautua lisää.

– Unelmana tulevaisuudessa olisi oma siideri-hedelmäviinitila tai työskentely inspiroivalle tilalliselle. Jos päätyisin pitämään omaa tilaa, haluaisin tuottaa laadukkaita, ikääntymiseen kykeneviä omenasiidereitä, hän kertoo.

Tilaviini- ja pienpanimokoulutusta on järjestetty Hämeen ammatti-instituutissa jo lähes 20 vuotta.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.