Torstai 13.06.2024
Nimipäivät: Raili, Raila

Tuuli:
 

TULOSPARANTAJA: Mobiilipankki ohitti Oma SP:llä jo verkkoasioinnin

Aluejohtaja Jussi Pohto kertoo, että Oma SP:n viime vuonna lanseeraamaa OmaMobiili-sovellusta käytetään jo enemmän kuin verkkopankkia.

Aluejohtaja Jussi Pohto kertoo, että Oma SP:n viime vuonna lanseeraamaa OmaMobiili-sovellusta käytetään jo enemmän kuin verkkopankkia.

Oma Säästöpankki teki alkuvuonna 2016 historiansa parhaan tuloksen. Suomen suurimman Säästöpankin puolivuotistulos ennen veroja oli 10,5 miljoonaa euroa ja lisäksi pankin asiakasmäärä sekä liikevaihto kasvoivat hallitusti.

– Toteutuneiden fuusioiden ja toimiviksi osoittautuneiden rakennejärjestelyiden ansiosta pankkimme on noussut merkittäväksi finanssialan toimijaksi. Olemme kyenneet vastamaan ketterästi kiristyneen pankkisääntelyn velvoitteisiin, kertoo toimitusjohtaja Pasi Sydänlammi.

Oma SP:n Hämeen–Pirkanmaan aluejohtaja Jussi Pohto kertoo, että myös Hämeenlinnan alueella pankin alkuvuosi on sujunut positiivisin sävelin.

Hämeenlinnan konttori muutti tammikuussa käyttöön otettuihin uusiin tiloihin Sibeliuksenkadun ja Hallituskadun kulmassa. Siirtyminen entistä keskeisemmälle paikalle on Pohdon mukaan vaikuttanut myönteisesti.

– Olemme saaneet paljon uusia asiakkaita sen ansiosta, että pankki on paremmin näkyvissä, Pohto kertoo.

Oma SP lanseerasi viime vuonna nettipankin rinnalle mobiilipankki OmaMobiilin. Se on otettu asiakkaiden keskuudessa innolla käyttöön.

– OmaMobiilin käyttäjämäärät ovat koko ajan kasvaneet ja nyt mobiilia käytetään jo enemmän kuin verkkopankkia, Pohto sanoo.

Erityistä kiitosta OmaMobiili on saanut asiakkailta siitä, että asiointi onnistuu mobiilivarmenteella perinteisen avainlukusarjan sijaan.

Pankkiasioinnin itsepalveluaste koko toimialalla on jo noin 98 prosenttia. Oma SP on silti isoimpien kasvukeskusten tuntumassa pidentänyt konttoreidensa aukioloaikoja iltaan asti.

– Spontaanit käynnit konttoreissa ovat vähentyneet ja lähes kaikki asiakaskäynnit tehdään ajanvarauksen perusteella. Hämeenlinnan konttorimme on rakennettu täysin tämän kehityksen ehdoilla ja toisen kerroksen neuvotteluhuoneet ovatkin osoittautunet toimiviksi, Jussi Pohto sanoo.

Pankki lupaa edelleen kehittää toimintaansa asiakaskäyttäytymisen perusteella ja käyttää kaikki mahdollisuudet asiakastyytyväisyyden lisäämiseksi digitalisaation avulla.

– Oma Säästöpankki tulee tulevaisuudessa työllistämään yhä useamman eri alan osaajia, ennakoi toimitusjohtaja Pasi Sydänlammi.

Oma SP:n avainluvut 1.1.–30.6.2016

  • Oma Säästöpankki -konsernin tulos ennen veroja oli 10,5 miljoonaa euroa (9,4).
  • Liiketoiminnan tuotot yhteensä olivat 30,2 miljoonaa euroa (27,3), jossa kasvua 10,6 % edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna.
  • Korkokate oli 17,9 miljoonaa euroa (15,1) ja kasvoi 18,7 % edelliseen vuoteen verrattuna.
  • Liiketoiminnan kulut yhteensä olivat 18,0 miljoonaan euroa (15,7). Kulut kasvoivat 14,6 %.
  • Arvonalentumistappioita kirjattiin 1,8 miljoonaa euroa, joka oli 0,4 miljoonaa (-20,7 %) vähemmän kuin edellisen vuoden vastaavalla kaudella.

Juha Reinikainen

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.