Perjantai 14.06.2024
Nimipäivät: Kielo, Pihla

Tuuli:
 

Unikko Tukipalvelut haluaa tarjota kiireetöntä läsnäoloa

Unikko Tukipalveluiden Jessica Salminen ja Noora Viitanen ovat valmiina lähtöön.

Sosionomi Jessica Salminen ja lähihoitaja Noora Viitanen Hattulasta ovat Unikko Tukipalvelut Oy:n tuoreet yrittäjät. Maaliskuussa käynnistynyt, ikäihmisten ei-hoidollisia tukipalveluja tarjoava yritys syntyi ystävysten viime vuoden huhtikuussa saamasta ideasta.

– Meillä on yhteistä työhistoriaa kehitysvammaisten asumispalveluissa työskentelystä. Olen kokenut kotihoidon arjen myös omien isovanhempieni kautta, Jessica Salminen kertoo.

Ideointiaan Jessica ja Noora jotka molemmat ovat kahden lapsen äitejä, tekivät hiekkalaatikolla. Lähtökohtana oli muun muassa kiireettömyys.

– Haluamme mahdollistaa läsnäolon ja tarjota kaikkia palveluja, joilla ikäihmisten toimintakykyä voidaan pitää yllä, esimerkiksi harrastuksiin pääsyä. Meillä on käytössämme autot, eli pystymme myös liikkumaan asiakkaan kanssa.

Autokalusto takaa, että asiakkaan kanssa päästään haluttuun paikkaan.

Palveluihin voivat kuulua myös kotiaskareet tai vaikka vain yhteinen ajanvietto.

– Palvelu on yksilöllistä ja muotoutuu asiakkaan mukaan, kertoo Noora Viitanen.

Tukipalveluitaan Unikko voi toteuttaa sekä asiakkaan kotioloissa että palveluasumisen yksiköissä. Toimialueekseen yrittäjät ovat ottaneet Hattulan, Hämeenlinnan ja Janakkalan.

– Toiminta on ilmoituksenvaraista ja joka kuntaan olemme saaneet tehdä hakemukset ja toimittaa suunnitelmat. Suuri apu meille perustamisvaiheessa oli Hämeen Uusyrityskeskus, jossa kävimme monta kertaa, naiset kiittelevät.

Jessica Salminen (kuvassa vas.) ja Noora Viitanen uskovat, että ei-hoidollisille tukipalveluille on kysyntää.

Omien lastensa hoitamisesta nyt yrittäjinä työelämään palaavat Jessica ja Noora uskovat, että väestön ikääntymisen myötä myös tukipalveluja tarvitaan entistä enemmän. Ensimmäiset asiakaskäynnit on jo ehditty sopia, mutta kalenterissa on vielä reilusti tilaa.

– Palvelumme ovat kokonaan kotitalousvähennyskelpoisia ja vähennys on tällä hetkellä 60 prosenttia.

Unikko Tukipalvelut Oy:n yrittäjäkaksikko järjestää huhtikuun 4. päivänä ja toukokuun 2. päivänä kello 9.30–11 avajaistapahtumat musiikkiteatteri Spektrin tiloissa Hämeenlinnan Suomen Kasarmeilla. Tarjolla on kahvia ja pullaa.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.