Sunnuntai 25.09.2022
Nimipäivät: Kullervo
Hämeenlinna
Pilvistä
9°C
Tuuli: 2 m/s NNE
 

Univet kehittyi huipuksi

330_685x467Hattulassa toimiva yksityinen eläinsairaala Univet on esimerkki siitä, mihin yrittäjien rohkeus ja innostus yhdistettynä ammattitaitoon voivat parhaimmillaan johtaa. Eläinlääkärit Anssi Tast ja Juha Virolainen (yläkuva) siirsivät tuolloin Vethausina tunnetun yrityksensä entisen huoltoaseman tiloihin neljä vuotta sitten.

Pälkäneentien ja Aulangontien risteyksen tuntumassa sijaitsevan liikepaikan menestyspotentiaalia epäilleet voivat nyt todeta olleensa väärässä. Toimitiloja on jo laajennettu ja osaksi Univet-ketjua liittynyt yritys on Suomen ensimmäinen ympärivuorokautisesti palveleva yksityinen eläinsairaala.

Suomen Eläinlääkäriliiton ensimmäisen yrittäjäpalkinnon saaneet Tast ja Virolainen jatkavat yhä yrityksessä.

– Periaatteemme on henkilökunnan osaamisen jatkuva kehittäminen ja hoitomenetelmissä Anssi ja Juha ovat olleet monessa asiassa edelläkävijöitä. Heidän ideologiansa on saanut porukan hyvään imuun ja työhön ollaan todella motivoituneita, luonnehtii hallintojohtaja Minna Laurila Univet Hattulan Eläinsairaalasta.

Syksyllä käyttöön otettu CT-laite on hyvä esimerkki tästä. Hattulaan hankittu laite on ensimmäinen akuuttikäyttöön otettu CT-laite Suomessa. Laitteella pystytään tekemään kerroksittaista röntgenkuvausta, mikä vähentää tarvetta leikkauspöydällä tapahtuviin vammanmäärityksiin esimerkiksi onnettomuuksien jälkeen.

Reetta

Univet Hattula hoitaa peräti kahdeksan kuntayhtymän päivystyksen. Eläinsairaalan hoidettavista valtaosa, noin 80 prosenttia, on koiria ja suurin osa muista potilaista kissoja.

– Jyrsijöitä on jonkin verran ja kesällä eräät mopotytöt toivat tänne jopa pöllön, joka toimitettiin edelleen Korkeasaareen jatkohoitoon. Suureläinpuoli, eli hevosten ja nautaeläinten hoito on jäänyt pois.

Pärjääminen ja 24/7 –palvelutason säilyttäminen ei ole itsestäänselvyys, ja Laurila onkin kiitollinen, että Univet Hattulan Eläinsairaalalla on riittänyt ammattitaitoisia lääkäreitä ja hoitajia. Harjoittelijoita yrityksessä käy TET-jaksolaisista ulkomaisiin eläinlääkäriopiskelijoihin asti. Myös asiakkaat tulevat välillä kaukaakin palvelun perässä.

– Pohjoisin potilas on tullut Torniosta. Eräs vanhempi mieshenkilö toi koiransa asuntoautolla ja asui autossa pihallamme viikon odottaessaan koiransa tervehtymistä.

Koirien veripankkitoiminta ja siihen sitoutuneiden luovuttajien määrä on myös yksi ilonaihe.

– Meillä on ihana rinki luovuttajia, jotka tuovat koiransa tarvittaessa verenluovutukseen vaikka keskellä yötä, Laurila sanoo.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.