Sunnuntai 26.06.2022
Nimipäivät: Jorma, Jarmo, Jarkko, Jarno, Jere
Hämeenlinna
Selkeää
18°C
Tuuli: 1 m/s EEI
 

Vaakaporauskalusto on harvinaisuus seudulla

Hattulan Marttaristillä kotipaikkaansa pitävän Jukka Haantaus Oy:n kalustoon on viime syksystä asti kuulunut harvinaisuus, ohjattava vaakaporauskalusto. Vuodesta 2007 asti toiminut yritys on aiemmin tehnyt töitä pääasiassa sähköverkko- ja teleyhtiöille. Erityisesti uuden kaluston turvin töitä on nyt vajaan vuoden verran tehty entistä enemmän myös yksityisasiakkaille.

521_660x440

Motiivina isolle investoinnille oli paitsi yrityspuolen epävarmemmaksi käynyt markkinatilanne, myös se, että vastaavaa vaakaporauskalustoa ei alueen muilla yrityksillä ole.

– Monille voi tulla yllätyksenä, että suuntaporaus ei ole vain pystyynporausta. Tällä vaakaporauskalustolla pystytään esimerkiksi vetämään vesijohtoputki maan sisään pintaa rikkomatta, tai menemään vaikka joen ali, yrittäjä Jukka Haantaus kertoo.

– Vähintäänkin jäljet ovat pienemmät kuin jos kaivettaisiin maata auki ja tietyissä tapauksissa vaakaporaus on myös kustannustehokkaampaa, jos esimerkiksi asvalttia ei tarvitse rikkoa, hän jatkaa.

Kivikkoon porauskalusto ei pysty, mutta poraukselle suotuisassa maaperässä poralla pystytään etenemään kerralla jopa 90 metriä. Jukka Haantauksen ja hänen poikansa voimin toimiva yritys on ehtinyt harjoitella vaakaporausta tositilanteessa vähän toista kilometriä. Uusi kalusto on tiennyt sitä, että maanrakennuksen ammattimiehet saavat yhä oppia uutta käytännön kautta.

– Joka päivä tämän kanssa oppii uutta, kuten toimimisesta erilaisessa maaperässä ja porausnesteiden tekemisestä.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.