Torstai 28.09.2023
Nimipäivät: Arja, Lenni

Tuuli:
 

Verhoilija kunnostaa ja sisustaa

555_660x990Parolan keskustan tuntumassa Teollisuustiellä toimiva Verhoilu- ja sisustuspuoti Tik’In syntyi vähän yli vuosi sitten, kun yrittäjä Mirka Aholan sisustus- ja verhoiluharrastus sekä halu vaihtaa rakennusarkkitehdin tietokonepainotteinen työ käytännön tekemiseen kohtasivat. Mahdollisuus vaikuttaa omaan työhönsä on Aholan mukaan ollut myös käytännössä yksi yrittäjän elämän positiivisista puolista.

Minkälaisia huonekaluja useimmiten pääset kunnostamaan?

– Yleisimmin nojatuoleja. Jos huonekalu on käyttäjälleen mieluisa niin silloin uudempikin huonekalu halutaan kunnostaa. Paljon on siis aika uusiakin huonekaluja mutta myös vanhempia joilla on tunnearvoa.

– Nykyään huonekalujen ulkonäköä halutaan uusia paljon myös sisustukseen liittyen, eli verhoilla uudestaan vaikka varsinaista kunnostamisen tarvetta ei ole.

Oliko sinulle itsestään selvää perustaa yritys juuri Hattulaan?

– Sijaintipaikkoina harkitsin Hämeenlinnaa tai Hattulaa. Kun muutimme Hattulaan kaksi vuotta sitten, oli ihan selvää, että perustan yrityksen tänne.

Onko paikka ollut hyvä ja mistä asiakkaat pääosin tulevat?

– Pikkuhiljaa asiakkaat ovat löytäneet tänne. Asiakkaat ovat olleet suurimmaksi osin Hattulan ja Tervakosken väliltä mutta nyt on Helsingistäkin tulossa yksi työ.

Minkälaisia käytännön taitoja sisustus- ja verhoilualan yrittäjä tarvitsee?

– Vähän puusepäntaitoja, kun teen liimauksia ja pieniä korjauksia ja jonkin verran pintakäsittelyäkin. Ompelu- ja korjaustaitoja sekä kärsivällisyyttä ja suunnitelmallisuutta.

Onko eteen tullut joitain erityisen haastavia tai mieleen jääviä projekteja?

– Joskus yksinkertaiseltakin näyttävä asia voi osoittautua haastavaksi. Yleensä vasta kun huonekalun verhoilun avaa selviää mitä työ pitää sisällään.

Miten olette kotiutuneet hattulalaisiksi?

– Hirveästi on tykätty, paikka on ollut mieluisa. Kun on pieni lapsi, niin ei ollut vaikeaa muuttaa sopivan asunnon löydyttyä.

Onko sinulla vakioharrastuksia yrittäjyyden vastapainona?

– Jos olisi ollut hyvä kesä, niin varmaan olisi veneilty enemmän. Talvella laskettelu kuuluu vakioharrastuksiini.

2 kommenttia

  1. Pirjo:

    Haluaisin keskustella kulmasohvan verhoilusta.

     
  2. Marjatta Salminen:

    Italialainen tyylikalusto 2 tuolia ja sohva. Nyt sametti keltainen. Mutra haluan Vaalea kangas tai raita ym mahdollinen hinta suunnilleen ?

     

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.