Sunnuntai 25.09.2022
Nimipäivät: Kullervo
Hämeenlinna
Pilvistä
7°C
Tuuli: 2 m/s N
 

Viima rakentaa Yrityspolulle uutta toimitilaa

Kylmätilakokonaisuuksia rakentava Viima rakennuttaa itselleen parhaillaan uusia toimitiloja Hattulaan. Noin 1.000 neliömetrin toimitilojen on määrä valmistua niin, että yritys aloittaa toiminnan Hattulassa loppukesästä.

– Rakennus saatiin tänään tehtyä umpeen, kertoo työmaalla vieraillut Oy Viima Inn Ltd:n toimitusjohtaja Vesa Santala tyytyväisenä.

Katinalasta lähtöisin oleva Vesa Santala rakennuttaa Viima Oy:lle uutta toimitilaa Hattulaan ja aikoo itsekin jossain vaiheessa muuttaa kuntaan.

Katinalasta lähtöisin oleva Vesa Santala rakennuttaa Viima Oy:lle uutta toimitilaa Hattulaan ja aikoo itsekin jossain vaiheessa muuttaa kuntaan.

Vuonna 2009 perustetun lempääläläisen yrityksen toimitusjohtaja kertoo olevansa syntyperäisiä hattulalaisia.

– Katinalasta lähdin 17-vuotiaana Tampereelle töihin ja vanhempani asuvat vieläkin Hattulassa. Yrityksen pääpaikka jää uudisrakennuksen valmistuttuakin Lempäälään ainakin joksikin aikaa, mutta tulevaisuudesta ei tiedä, kertoo Santala.

Uuteen toimitilaan tehdään sekä tuotanto-, varasto-, esittely- että toimisto- ja edustustilaa.

– Yrityksen tulo Hattulaan on ensisijaisesti logistinen kysymys ja tontti valtatien varressa tuo kaivattua näkyvyyttä.

Viima ja Vesa Santala käyttää hallin rakennustöissä enimmäkseen kotimaisia materiaaleja ja paikallisia, tuttuja urakoitsijoita.

Viiman Vesa Santala käyttää hallin rakennustöissä enimmäkseen kotimaisia materiaaleja ja paikallisia, tuttuja urakoitsijoita.

Yrityspolulle, Pentepin naapuriin nouseva halli tehdään kunnalta ostetulle omalle tontille, jonne rakentamisessa eniten pohdintaa aiheuttivat maanrakennustyöt. Tontti nimittäin sijaitsee pohjavesialueella.

Valmistelevat työt alkoivat lokakuussa ja kun avajaistilaisuutta on määrä juhlistaa elokuussa, selvitään toteutusvaiheesta alle vuodessa.

– Yksi etu on ollut, että rakentajat ovat vanhoja tuttujani. On hyvä, kun heidän kanssaan pystyy tarvittaessa puhumaan asioista suoraan, Santala sanoo.

Toimitila tehdään mahdollisimman energiatehokkaaksi eli siihen käytetään keskimääräistä kaadukkaampia materiaaleja.

– Rakennukseen tulee maalämpö ja muun muassa ikkunat ovat kotimaiset. Julkisivupinnoite on valittu siltä pohjalta, että se kestää 30 vuotta.

Viiman liikevaihto on noin kolme miljoonaa euroa ja sillä on kuusi työntekijää. Hattulan toimipisteeseen tulee oma, vakituinen henkilökuntansa, eli rakentaminen synnyttää myös uusia, pysyviä työpaikkoja Hattulaan.

Santala kertoo, että aikoo myös itse muuttaa Hattulaan jossain vaiheessa.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.