Tiistai 11.08.2020
Nimipäivät: Sanna, Susanna, Sanni, Susanne
Hämeenlinna
Melkein pilvistä
15°C
Tuuli: 3 m/s IPI
 

YRITTÄJÄTEEMA: Yrittäjän vapaus sopii urheilevalle hierojalle

Linda Vekan työtila on Yrityspolulla Pentep Oy:n yläkerrassa.

Autourheilija Linda Vekka on ollut yrittäjä jo lähes kolmen vuoden ajan. Syksystä 2019 asti hän on toiminut urheiluhierojana hankittuaan ammattiin pätevyyden Tampereen Urheiluhierojakoulusta.

– Kiinnostus alaan syntyi oman urheilemisen kautta. Yläasteen opo sai innostumaan terveys- ja hyvinvointialasta joka innosti lähtemään opiskelemaan urheiluhierojaksi, Linda kertoo.

Vekka opiskeli hierojaksi heti ylioppilaaksi päästyään. Koulutus kesti 11 kuukautta ja sen päälle tuli pari kuukautta odottelua paperibyrokratian valmistumiseksi. Nyt Linda pitää hierojan vastaanottoa perheensä rengasyrityksen Pentepin oheistiloissa.

– Tein Hattulassa jo opiskelijahierontoja ja kun täällä oli hallin yläkerta tyhjillään, meillä on vanhempien kanssa sopimus että saan pitää toimitilojani täällä, kertoo Linda.

Asiakkaina Lindalla on jo vakiokävijöitäkin. Hän sanoo haluavansa hoitaa hieronnalla paitsi oireita – kuten niska-hartiaseudun jäykkyyttä – myös oireiden aiheuttajaa. Tämä on kantavana ajatuksena erityisesti urheiluhieronnassa.

– Tavallinen hieronta on monelle sitä, että tullaan rentoutumaan ja saamaan hyvä mieli. Urheiluhieronnassa pyritään myös löytämään syy siihen mikä vaivaa.

Vekalle yrittäjyys on selkeä valinta, jonka hän on asettanut palkkatyön edelle. Yksi tärkeä syy tähän on se, että hän ajaa Tanskassa rata-autoilun Citroen DS3 -cupia.

– Autourheilun takia ryhdyin yrittäjäksi, yrittäjän ei tarvitse tuntea huonoa omaatuntoa siksi, että on paljon poissa työpaikalta.

Nuori monitoiminainen ei myöskään ole rajoittanut yrittäjyyttään vain yhteen alaan, vaan toimii myös uima- ja kuntovalmentajana.

– Tarvittaessa ajan vaikka kuorma-auton renkaita paikasta A paikkaan B, hän linjaa.

Siinä missä hierojan on keskityttävä asiakkaan hyvinvointiin, on autourheilijan oikeus ja velvollisuus olla oman orkesterinsa keskipisteenä. Linda vaihtoi hiljattain päättyneeksi kaudeksi kotimaan estradit Tanskan ratoihin.

– Ensimmäinen kausi ulkomailla on nyt takana. Kausi oli todella haasteellinen uuden luokan ja uusien ratojen takia, mutta ehjän viimeisen viikonvaihteen ansiosta saimme varmistettua loppupisteissä paikan top-10:ssä.

Lindan loppusijoitus Citroen DS3-cupissa oli 9., huolimatta edellä mainitusta totuttelusta ja myös huonosta tuurista.

– Jatkan samassa sarjassa oman tallini nimissä myös ensi kaudella. Myös siirtymisestä yhteen tanskalaiseen tiimiin oli puhetta, mutta sillä järjestelyllä en olisi saanut autoa Suomeen. Sain kuitenkin tiimiini toiseksi mekaanikoksi tanskalaisen, joka tuntee paikalliset radat ja sarjan, kertoo Linda Vekka.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.