Keskiviikko 05.08.2020
Nimipäivät: Salme, Sanelma
Hämeenlinna
Melkein pilvistä
21°C
Tuuli: 3 m/s L
 

Yrittäjätilaisuus Hullun hommaa Vol. 2 kokosi Verkatehtaalle satoja kiinnostuneita

Hullun hommaa? Timo Metsola kertoi tehneensä yrittäjänuransa alkuvuosina ovimiehen töitä, jotta sai rahoitettua päiväsaikaisen yrittäjyytensä.

Yrittäminen ei ole hullun hommaa, mutta on hullua olla yrittämättä. Suunnilleen näihin sanoihin päättyi Lammin Säästöpankin ja LähiTapiolan järjestämä yrittäjätapahtuma Hullun Hommaa vol. 2 Verkatehtaalla keskiviikkona. Mukana oli satoja yrittäjiä, joista osa myös hattulalaisista yrityksistä.

Aamupäivän aikana kuultiin niin startup-sijoittaja Kim Väisästä, Vuokraturva Oy:n toimitusjohtaja Timo Metsolaa, startup-yrittäjä Perttu Pölöstä kuin kansanedustaja, yrittäjä Hjallis Harkimoakin.

Harry Harkimo muisteli myös myyntiuransa alkua, jolloin sisu meni kaulaan monta kertaa.

Väisänen kertoi, että startup-sijoittajan kannattaa hajauttaa panostuksiaan laajalle, koska vain erittäin harva startup-yritys lopulta on rahoittajilleen kannattava sijoitus.

Startup-sijoittaja Kim Väisänen kertoi, että erittäin harva startup-yritys on rahoittajilleen tuottava sijoitus.

Vuokraturvan toimitusjohtaja Timo Metsola lähti esityksessään liikkeelle lapsuusvuosiensa “yritteliäisyydestä”, ovelta-ovelle -kaupustelusta jonka päämääränä oli ansaita rahaa lego-ostoksia varten.

Hän kertoi myös yrittäjäntaipaleensa alkuvuosien ongelmista ja epäonnistumisista ennen kuin toiminta kääntyi lopulta voitolliseksi. Hän korosti myös “vastavirtaan uimisen” tärkeyttä, eli oman etenemistien löytämistä.

Keksijä, futuristi, säveltäjä ja startup-yrittäjä Perttu Pölönen kertoi kehystarinana, miten ensin jäälohkareet ja sittemmin edistyneemmät jäähdystekniikat eli ruoan säilyvyyden parantaminen romauttivat mausteiden hinnat.

Hän luonnehti tätä esimerkiksi siitä, että yrityksen suurimmat uhat ovat usein täysin uusia keksintöjä, jotka syrjäyttävät vallalla olevat tuotteet.

Hjallis Harkimo kertoi lopuksi omasta menestystarinastaan. Maailmanympäripurjehtijana ja urheiluvaikuttajana tunnettu nykyinen kansanedustaja ei kertomansa mukaan ollut ensimmäisillä myyntitoimeksiannoillaan erityisen rohkea, vaan sisu meni jopa kaulaan, kun kauppaa piti lähteä tekemään asiakkaiden luo.

Rohkeutta ja ideoita kuitenkin riitti, ensimmäisiksi menestyksikseen Harkimo listasi mattopesureiden myyntimatkat itänaapuriin, jossa vastaavaa laitteistoa ei ollut tuolloin tarjolla.

Luottamuksen omiin kykyihin loi häneen mukaansa lopullisesti purjehdus yksin maailman ympäri. Tunnetuimpia Harkimon projekteja ovat olleet Jokereiden pyörittämisen ohella Hartwall Areenan ja Hampurin monitoimiareenan rakennuttaminen.

– Lähden täysillä mukaan kaikkeen mihin päätän lähteä, kertoi hän periaatteekseen.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.